Forsvunnet bokselger dukket plutselig opp på kinesisk TV

- Jeg soner en dom for fyllekjøring, sier bokselgeren Gui Minhai.

FORSVUNNET: Mange menneskerettighetsaktivister frykter at det er kinesiske myndigheter som står bak forsvinningen til de fem bokhandlerne. FOTO: Guy Corbishley / Demotix / Corbis / NTB scanpix
FORSVUNNET: Mange menneskerettighetsaktivister frykter at det er kinesiske myndigheter som står bak forsvinningen til de fem bokhandlerne. FOTO: Guy Corbishley / Demotix / Corbis / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I fjor høst forsvant fire ansatte fra den regimekritiske bokhandelen The Causeway Bay Book Store i Hong Kong. Like før nyttår forsvant ytterligere én av de ansatte ved bokhandelen.Blant de fire som forsvant i fjor høst var bokhandelens eier Gui Minhai. Han skal da ha jobbet med en bok om den kinesiske presidenten Xi Jinping, med navnet «Xi og hans seks kvinner».

Som tittelen antyder skal boken ikke være en hyllest av Xi, og flere har pekt på boken som årsak til at de fem ansatte ved bokhandelen har forsvunnet.

Dukket opp på TV Men i helgen dukket Gui Minhai opp på den statlige kinesiske TV-stasjonen Xinhua, melder BBC. Der hevder Gui at hans forsvinning ikke er en forsvinning, men kun et ønske fra hans egen side om å gjøre opp for gamle synder.

Ifølge Xinhua skal Gui for 12 år siden ha fyllekjørt og kjørt på og drept en kvinnelig student. Han flyktet fra Kina før han ble fengslet.

- Jeg påtar meg mitt ansvar og er villig til å akseptere enhver straff, sier Gui i TV-klippet.

Xinhua hevder også at Gui er mistenkt for andre, uspesifiserte lovbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer