Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fort Hood-drapsmann klarer å snakke

Er ved bevissthet og tilstanden er stabil.

13 DREPT OG 30 SÅRET: Militærpsykiateren skjøt vilt rundt seg med to håndvåpen på Fort Hood: Foto: REUTERS/Jeramie Sivley/U.S. Army photo/SCANPIX
13 DREPT OG 30 SÅRET: Militærpsykiateren skjøt vilt rundt seg med to håndvåpen på Fort Hood: Foto: REUTERS/Jeramie Sivley/U.S. Army photo/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mannen som skjøt og drepte 13 personer på Fort Hood torsdag er ved bevissthet og i stand til å snakke. Det melder AP.
Nidal Malik Hasan ble frakoblet respirator lørdag.

Skutt av kvinnelig soldat
Han ble skutt av den kvinnelige soldaten Kimberley Munley, som satte seg selv i livsfare da hun skjøt og dermed satte en stopper for blodbadet i delstaten Texas.

Tobarnsmoren fra Pennsylvania ble selv skutt under massakren, men ble operert torsdag og kommer til å klare seg.

13 personer ble skadd og 30 såret da Hasan gikk til angrep.

Ettersom Hasan nå er i stand til å snakke, vil det bli enklere for etterforskerne å komme til bunns i hva som skjedde på Fort Hood og ikke minst hvorfor.

Ikke medlem av terrorgruppe
Etterforskerne har så langt konkludert med at Hasan ikke har vært medlem av en terrorgruppe. Samtidig avviser de ikke muligheten for at massakren var et kalkulert selvmordsangrep.

New York Times skriver at det er funnet spor i Hasans datamaskin som viser at han har logget seg på radikale islamistiske nettsider og utvekslet e-poster med likesinnede.

Sunday Telegraph skrev i går at Hasan skal ha vært aktiv i samme menighet som to av 11. september-terroristene.

De gikk ifølge avisa alle i den kontroversielle Dar al-Hijrah-moskeen i Great Falls i 2001.

SKJØT OG DREPTE 13: Major Nidal Malik Hasan skjøt og drepte 13 personer på Fort Hood torsdag i forrige uke. 30 personer ble såret i massakren. Foto:  EPA/UNIFORMED SERVICES UNIVERSITY OF THE HEALTH SCIENCES/SCANPIX
SKJØT OG DREPTE 13: Major Nidal Malik Hasan skjøt og drepte 13 personer på Fort Hood torsdag i forrige uke. 30 personer ble såret i massakren. Foto: EPA/UNIFORMED SERVICES UNIVERSITY OF THE HEALTH SCIENCES/SCANPIX Vis mer

Ville vekk
Gjerningsmannen er utdannet ved Virginia Tech og praktiserte som psykiater ved Fort Hood.
CNN meldte fredag at 39-åringen skulle sendes på oppdrag. Om han skulle til Irak eller Afghanistan var uklart.
Slektninger av Hasan, sa til CNN at han ønsket å komme seg vekk fra militæret siden terrorangrepene 11. september 2001.

Ga bort Koranen
Lørdag meldte nyhetsbyrået AP at 39-åringen de siste ukene har gitt bort mat og personlige eiendeler og ringt rundt for å si farvel, som om han skulle dra til utlandet. Men Hasan hadde motsatt seg utenlandsoppdrag.

Hasan var leieboer hos Jose Padilla. Huseieren sier at psykiateren for to uker siden sa i fra at han kom til å flytte ut denne uka.

Tidligere denne uka kom Hasan også til Padilla for å gi ham en spanskutgave av Koranen. Hasan sa også at han ikke trengte å få igjen 400 dollar som huseieren skyldte ham for depositumet og det han hadde forhåndsbetalt for den siste måneden.


SKJØT HASAN: Tobarnsmoren Kimberley Munley skjøt gjerningsmannen, og ble selv skutt. Foto: AFP PHOTO/FAMILY PHOTO/SCANPIX
SKJØT HASAN: Tobarnsmoren Kimberley Munley skjøt gjerningsmannen, og ble selv skutt. Foto: AFP PHOTO/FAMILY PHOTO/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media