Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fort Hood-drapsmann spurte om drap på soldater

Spurte allerede i fjord om det var lov å drepe amerikanske soldater.

DET SISTE BILDET: Major Nidal Malik Hasan på handletur samme dag han drepte 13 mennesker på Fort Hood-basen i Texas. Foto: AFP/Scanpix
DET SISTE BILDET: Major Nidal Malik Hasan på handletur samme dag han drepte 13 mennesker på Fort Hood-basen i Texas. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nidal Hasan, som er siktet for å ha drept 13 soldater på militærbasen Fort Hood, skal i 2008 ha søkt råd fra en imam med spørsmål om det var lov å drepe amerikanske soldater.

Det forteller imam Anwar al-Aulaqi fra Jemen til TV-kanalen Al Jazeera.

Majoren og militærpsykiateren Nidal Hasan er tiltalt for 13 drap og 32 forsøkt på drap etter skyteepisoden inne på militærleiren Fort Hood 5. november.

I intervjuet med Al Jazeera forteller Anwar al-Aulaqi at han kommuniserte med Nidal Hasan i et år om lovligheten av å drepe israelske sivile og amerikanske soldater.

- Den første beskjeden jeg fikk fra Nidal var 17. desember 2008. Han spurte om drap på amerikanske soldater og offiserer, og om det var tillatt eller ikke, sier al-Aulaqi.

Det er allerede kjent at Nidal Hasan var i kontakt med islamister, men intervjuet avslører detaljer om innholdet i kommunikasjonen og hvor lenge den pågikk. Al-Aulaqi sier i intervjuet at han ikke ba Hasan om å gjennomføre massakren, men at han støtter den.

Det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, beordret i slutten av november en stor gransking av skyteepisoden på Fort Hood i Texas.

Forsvarsminister Robert Gates ba om granskingen for å finne ut om militæret unnlot å fange opp signaler som kunne varslet at noe var galt.


(NTB)


SIKTET FOR 13 DRAP: Nidal Hasan skal i 2008 ha søkt råd fra en imam med spørsmål om det var lov å drepe amerikanske soldater. Foto: EPA/Scanpix
SIKTET FOR 13 DRAP: Nidal Hasan skal i 2008 ha søkt råd fra en imam med spørsmål om det var lov å drepe amerikanske soldater. Foto: EPA/Scanpix Vis mer