Fort på skøyter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • De nederlandske skøyteløperne gjennomfører en ny revolusjon i sin idrett under vinterlekene i Nagano, og Norge spiller rollen som «l'ancien régime». Det blir ofte framstilt som sur reaksjon fra en dårlig taper. Men fartsstripene på de nederlandske skøytedraktene er et nytt vitnemål om at i moderne idrett er nyvinninger på utstyret like viktig som økt fysisk prestasjonsnivå. I en del øvelser, f eks spyd, er utstyrsframstegene fra tid til annen så store at rekorder må måles etter ny standard. Tidelene som vinnes på skøytebanen i Nagano må imidlertid kunne godtas som en framgang langs sportens hovedspor.
  • Moderne idrett er ikke først og fremst edel kappestrid i samsvar med viktorianske gentlemansnormer, men penger og kommers. Regler vil hele tida bli presset, og pengene vinner. Neste gang stiller selvsagt også nordmenn og andre som går på skøyter med fartsstriper, for heldigvis: I all kommersen er det fortsatt et ideal om likhet for alle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer