Fortalte at han drev butikk i Norge. Det var bare ett problem

Kan vente seg klekkelig bot etter godterikjøp i Sverige.

SMÅGODT: Godteriet i originalemballasje skal ha blitt kjøpt i Svinesund. Foto: Tolletaten
SMÅGODT: Godteriet i originalemballasje skal ha blitt kjøpt i Svinesund. Foto: Tolletaten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påskehøytida er for mange synonymt med påskeegg overfylt med godteri. De fleste av oss gjør nok det på helt lovlig vis, men karen som kom over Svinesund-grensa i midten av mars, fikk ikke fylt opp påskeegget med det han hadde med seg.

Det ble rett og slett igjen på tollstasjonen.

Det viste seg ganske raskt under rutinekontrollen at Audi-sjåføren ikke hadde rent mel i boksene. Det var heller ikke et veldig iherdig forsøk på å skjule godteriet, for bagasjerommet var rett og slett stappfullt.

KONTROLL: Statens vegvesen gjennomførte mandag kveld kontroll av en rekke vogntog på Svinesund. For samtlige av de kontrollerte ble det bom stopp. Det opplyser Vegvesenet på Twitter. Reporter: Fredrik Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Drev butikk i Norge

- Vi så fort omfanget av godteriet og tenkte at dette forhåpentligvis burde vært fortollet, sier tollsjef på Svinesund, Wenche Fredriksen, til Dagbladet.

Mannen forklarte til tollerne at han hadde vært i Göteborg og handlet godteriet.

- Han fortalte at han drev en butikk i Norge. Det er klare regler for moms og fortolling ved videresalg, sier hun.

Han kjørte altså på grønt i rutinekontrollen denne marsdagen, noe han ikke skulle ha gjort. Det kan koste dyrt. I tillegg hadde godteriet kostet ham 12 000 kroner fra før.

BASEHOPP: Søndag ettermiddag hoppet to basehoppere fra Svinesundsbrua, og forsvant i en båt. Politiet ser alvorlig på saken, og ønsker tips fra publikum. Video: Rune Gråbein Svendsen Vis mer

- Varene har blitt beslaglagt. Samtidig blir sjåføren politianmeldt og får i tillegg en bot fra politiet. Den blir en del tusen kroner, sier Fredriksen.

1050 liter brennevin

Ifølge henne kan det ha virket som om planen til mannen var å selge godteriet i egen butikk. Slik gikk det ikke.

Mens rånerne på skjærtorsdag strømmer til svenskegrensa og Strömstad, er det også svært mange andre nordmenn som finner veien over sundet denne uka.

- I påska er det veldig mye trafikk. Vi hadde et beslag i går på 1050 liter brennevin og 70 000 sigaretter, sier hun.

- Ellers er det en del vanlig reisende som får forenkla forelegg og bot på stedet.

Én klar forbedring har imidlertid tollsjefen merket seg.

- Det er veldig mange som fortoller via kvoteappen vår. Den har satt ny rekord i år. Der er det nå mulig å betale med Vipps, noe som har økt bruken. Så langt har appen tatt inn over 2,8 millioner kroner. Det er rett i statskassa, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer