Fortalte kompiser om overfall

Unggutten som forsøkte å voldta en åtte år gammel jente på Kopperud i Gjøvik, kan ha avslørt seg selv. En ung mann skal ha fortalt kompisene sine at det var han som sto bak overfallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi tror det er personer som har opplysninger, men som av en eller annen grunn ikke har kontaktet politiet, sier politiinspektør Atle Roll-Mathisen ved Vest-Oppland politidistrikt.

Etter det Dagbladet får opplyst, skal en ung mann i 17-18 års alderen ha fortalt kompisene sine at det var han som sto bak overfallet ved Sørbyen omsorgssenter forrige onsdag.

Ifølge Dagbladets opplysninger, skal denne personen tilhøre en gjeng i distriktet. Dermed tror politiet at det er personer i Gjøvik-området som vet om overfallet.

- Dette kan jeg ikke kommentere. Men vi håper selvsagt at gjerningsmannen melder seg til politiet, sier Roll-Mathisen til Dagbladet.

Politiet på Gjøvik sitter med gode tekniske spor i jakten på overfallsmannen. I tillegg til fotavtrykk på åstedet, har etterforskerne sikret seg et fingeravtrykk som kan tilhøre gjerningsmannen. Ifølge Dagbladets opplysninger, har politiet også sikret seg ytterligere tekniske spor.

Den åtte år gamle jenta ga politiet en detaljert beskrivelse av gjerningsmannen. Betjeningen ved en bensinstasjon i nærheten observerte en person som ligner på beskrivelsen jenta ga. Politiet har også flere observasjoner av den antatte gjerningsmannen.

Etterforskerne har fått laget en såkalt fantomtegning av den gjerningsmannen. De vurderer nå om den skal offentliggjøres.