Fortalte kona at han var spion i 1979

FBI fryktet at kontraspionasjeeksperten Robert Hanssen hadde vært dobbeltagent siden 1985, men sannheten var langt verre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 1979 skal Robert Hanssen ha fortalt kona at han var spion, melder CNN. Dermed kan Hanssens spionvirksomhet for russerne ha gjort langt større skade enn FBI først fryktet. De forsøker nå å få eksperten i kontraspionasje til å legge alle kortene på bordet, slik at de får en full oversikt over skadene han har forårsaket. Til gjengjeld skal Hanssen slippe dødsstraff.

Robert Hanssens kone, Bonnie, skal ha fortalt at hennes ektemann i 1979 avslørte at han var spion. FBI ønsker ikke å kommentere opplysningene.

CNNs kilde opplyser at Hanssen skal ha tatt en seks år lang pause i spionvirksomheten i 1979. Først i 1985 ble den gjenopptatt.

Psykiateren Alan Salerian har fortalt i et intervju med tv-stasjonen CBS at Hanssen skal ha skriftet om sin betydelige virksomhet som dobbeltagent for en katolsk prest. Psykiater Salerian var opprinnelig engasjert av Hanssens forsvarere, men har ifølge CNN fått sparken etter sine uttalelser. De truer ham også med et sivilt søksmål siden han hadde fått skriftlig beskjed om å ikke fortelle noen om hva han fant.

Påtalemyndighetene i USA mener at Hanssen har tatt imot 1,4 millioner dollar i penger og diamanter som betaling for å utlevere hemmelig materiale til russerne. Hanssen skal ha avslørt amerikanske spioner, gitt russerne tilgang til hemmelig teknologi, og informasjon om USAs planer i tilfelle en atomkrig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer