Fortalte kona at han var spion i 1979

FBI fryktet at kontraspionasjeeksperten Robert Hanssen hadde vært dobbeltagent siden 1985, men sannheten var langt verre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1979 skal Robert Hanssen ha fortalt kona at han var spion, melder CNN. Dermed kan Hanssens spionvirksomhet for russerne ha gjort langt større skade enn FBI først fryktet. De forsøker nå å få eksperten i kontraspionasje til å legge alle kortene på bordet, slik at de får en full oversikt over skadene han har forårsaket. Til gjengjeld skal Hanssen slippe dødsstraff.

Robert Hanssens kone, Bonnie, skal ha fortalt at hennes ektemann i 1979 avslørte at han var spion. FBI ønsker ikke å kommentere opplysningene.

CNNs kilde opplyser at Hanssen skal ha tatt en seks år lang pause i spionvirksomheten i 1979. Først i 1985 ble den gjenopptatt.

Psykiateren Alan Salerian har fortalt i et intervju med tv-stasjonen CBS at Hanssen skal ha skriftet om sin betydelige virksomhet som dobbeltagent for en katolsk prest. Psykiater Salerian var opprinnelig engasjert av Hanssens forsvarere, men har ifølge CNN fått sparken etter sine uttalelser. De truer ham også med et sivilt søksmål siden han hadde fått skriftlig beskjed om å ikke fortelle noen om hva han fant.

Påtalemyndighetene i USA mener at Hanssen har tatt imot 1,4 millioner dollar i penger og diamanter som betaling for å utlevere hemmelig materiale til russerne. Hanssen skal ha avslørt amerikanske spioner, gitt russerne tilgang til hemmelig teknologi, og informasjon om USAs planer i tilfelle en atomkrig.

Robert Hanssen har ikke erkjent noen spionvirksomhet, og hans kone Bonnie er ikke siktet i saken.

<B>STORSPION: Robert Hanssen var FBIs ekspert på kontraspionasje. Så viste det seg at han hadde flere oppdragsgivere.