Fortalte kona om sønnens død - da lukta ble for sterk

Da hadde det gått fire dager.

SKJULTE LIK: I dette huset i Harrisburg i USA døde en mentalt tilbakestående åtte år gammel gutt tidlig i forrige uke. Faren er nå anklaget for blant annet å skjult dødsfallet fram til fredag. Foto: AP/PennLive.com, Sean Simmers
SKJULTE LIK: I dette huset i Harrisburg i USA døde en mentalt tilbakestående åtte år gammel gutt tidlig i forrige uke. Faren er nå anklaget for blant annet å skjult dødsfallet fram til fredag. Foto: AP/PennLive.com, Sean SimmersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge en pressemelding fra politiet i Harrisburg i den amerikanske delstaten Pennsylvania var det først da «lukta fra forråtnelsen ble for sterk» at Jarrod Tutko (38) informerte kona Kimberley om at parets åtteårige sønn Jarrod jr. var død.

Innrullet i laken Nettstedet Pennlive.com skriver at Jarrod Tutko gikk opp til sønnen Jarrod juniors rom i tredje etasje etter at kona hadde lagt merke til den underlige lukta. Dette var på fredag.

Han kom ned igjen med sønnen rullet inn i et laken. Da kona trakk lakenet til side, skjønte hun straks at han hadde vært død lenge.

- Jeg sa til ham: «Hvorfor sa du ingenting?», sier Kimberley ifølge Pennlive.com. - Han sa at han var for redd til å si noe på grunn av de andre barna i huset.

Mannen skal da ha forklart at sønnen døde på tirsdag, hvorpå kona ringte nødnummeret 911.

Den forferdelige historien gjengis denne helga i nyhetsmedier verden over.

Tilgriset Faren, Jarrod Tutko sitter nå varetektsfengslet, anklaget for å ha satt barns velferd i fare, for å ha skjult et barns død, og for å ha  misbrukt et lik.

Kausjonen er satt til 500 000 dollar.

Sønnen Jarrod junior skal ha vært mentalt tilbakestående og blant annet ha lidd av autisme. Ifølge moren var det faren som tok seg av sønnen, mens hun tok seg av en datter som også var svært pleietrengende.

Barnevernet Nettstedet Pennlive.com fikk lov av moren til å se seg om i huset, og bekrefter at tepper var revet opp og vegger tilgriset med avføring inne på sønnens rom.

Ifølge nettstedet forstår moren at folk vil finne det vanskelig å tro på at hun ikke visste noe om at hennes sønn var død.

De fem andre barna i familien, i alderen tre til 13, er nå tatt hånd om av barnevernet.

ANSVARSDELING: Jarrod Tutko (38) skal ha vært den som tok seg av den nå avdøde sønnen på åtte, mens kona tok seg av et annet svært pleietrengende barn. Foto: AP/Harrisburg Police
ANSVARSDELING: Jarrod Tutko (38) skal ha vært den som tok seg av den nå avdøde sønnen på åtte, mens kona tok seg av et annet svært pleietrengende barn. Foto: AP/Harrisburg Police Vis mer