Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortalte om problemer i dokumentar før øksedrapet

Drapstiltalte May Lene Christiansen i dokumentar: - Jeg har tatt motorsaga over huet og pælmet den til helvete.

 FORTALTE OM PROBLEMER:  Drapstiltalte May Lene Christiansen forteller i en dokumentar om sin diagnose og hva  som kunne skje når medisinene sluttet å virke. Bilde fra Daniel Wetherells film gjor på Nordland kunst- og filmfagskole.
FORTALTE OM PROBLEMER: Drapstiltalte May Lene Christiansen forteller i en dokumentar om sin diagnose og hva som kunne skje når medisinene sluttet å virke. Bilde fra Daniel Wetherells film gjor på Nordland kunst- og filmfagskole. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et år før kjæresten ble drept med øks, fortalte drapstiltalte May Lene Christiansen (22) i en dokumentarfilm om problemer med å mestre sinne.

Det var mediastudent Daniel Wetherell (24) fra Asker som laget dokumentaren i 2010 mens han studerte ved Nordland kunst- og filmfagskole.

- Drapet kom som lyn fra klar himmel. Jeg husker jeg skulle på ferie og satt på Gardermoen. Jeg ble helt fra meg da jeg leste om May Lene i avisa og måtte ringe alle jeg kjente før flyet gikk. Det kom så brått og totalt uventet, sier Daniel Wetherwell til Dagbladet.

Første dag i retten i går kom det fram at flere drapsmetoder ble vurdert.

Saken fortsetter i retten i dag.

Medisiner Han studerer nå ved Høgskolen i Finnmark i Alta.

Det var gjennom en venninne at filmstudenten kom i kontakt med drapstiltalte.

Han trengte en ung kvinne som kunne fortelle hvordan hun mestret problemene med medisiner for å gi dokumentaren bredde.

To unge menn som medvirker, er skeptiske til at medisiner er noen god løsning på ADHD-problemer.

Blid og glad - De fleste har sagt at May Lene gir et ærlig og godt inntrykk i dokumentaren. Hun var blid og glad da vi møttes til opptak hjemme hos meg i Asker. Da kom hun rett fra jobben i skogen.

Dette forklarer den unge kvinnen om sin ADHD-diagnose:

- Du er deg selv, det kan du ikke forandre. Du kan forbedre deg, du kan klare å kontrollere det på en måte, sier hun og forklarer også hvordan det oppleves i vanskelige situasjoner.

- Pælmer motorsaga - Så hender det at pilla mi har gått ut og jeg er sliten etter lang arbeidsdag. Da hender det at jeg har tatt motorsaga over huet og pælmet den til hælvete. Jeg blir så sinna pån, forteller hun i kamera.

Dokumentarfilmskaperen hadde inntrykk av at May Lene Christiansen levde et harmonisk liv og trivdes veldig bra med skogsjobben.

- Vi hadde litt kontakt etterpå og drakk kaffe et par ganger når jeg var i Oslo-området. Han gratulerte meg med bursdagen i juli fjor på min Facebook-side. Jeg sendte henne den ferdig redigerte dokumentaren på DVD. Hun ringte tilbake og syntes den var veldig bra, husker jeg, forteller Daniel Wetherell.

Vold og trusler Første dag i retten mandag ba hennes forsvarer, advokat Benedict de Vibe, om pause så hunne kunne få tatt medisinen ritalin.

- Hun er sliten nå. Hun har en diagnose som kan ha hatt innvirkning på dømmekraften.

-Men det var vold og trusler som var den utløsende årsaken til drapet, sa forsvareren til Dagbladet i en rettspause.

 DRAPSTILTALTE I DOKUMENTAR:   Mediastudent Daniel Wetherell lagde dokumentarinnsalg om May Lene Christiansen et år før drapet. Foto: Eskild E. Fors.
DRAPSTILTALTE I DOKUMENTAR: Mediastudent Daniel Wetherell lagde dokumentarinnsalg om May Lene Christiansen et år før drapet. Foto: Eskild E. Fors. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media