Fortalte om sexmisbruk - redd faren ville drepe

Etter at 20-åringen valgte å fortelle søsteren og moren om at faren forgrep seg på henne, ble hun stadig mer redd for at han skulle drepe søsknene eller moren. Løsningen ble at hun og broren drepte den 41 år gamle mannen i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kom da 20-åringen forklarte seg for Nedenes tingrett i Arendal. Sammen med broren (16), søsteren (18) og moren, sitter hun på tiltalebenken for overlagt å ha drept faren mens han lå innlagt på Sørlandet sykehus den 11. desember i fjor.

Diskuterte drapet

I et rom på sykehuset diskuterte de tre barna og moren hva de skulle gjøre etter at faren hadde blitt innlagt på sykehuset med smerter. Bare noen dager tidligere hadde 20-åringen fortalt moren og søsteren om sexovergrepene som hadde pågått helt siden 10-årsalderen. Boren, som da var 15, hadde tidligere aldri hørt om dette.

- Vi snakket om at vi kunne ta livet av pappa, kvele ham eller noe. Mamma sa at det var unødvendig og vi heller skulle få hjelp. Til slutt bestemte jeg meg for å prøve å ta livet av ham. Jeg orket ikke tanken på at han skulle fortsette med å misbruke meg hele tiden. Han hadde nå også hadde begynt å misbruke min søster, forklarte kvinnen for tingretten.

Nektet å forklare seg

To av kvinnens kusiner, barn av den drepte 41-åringens søstre, var tidligere på dagen vist ut av rettslokalet ettersom 20-åringen nektet å forklare seg så lenge de satt i salen. Disse to kusinene er blant de svært få som ikke skal vitne i den fem uker lange saken.

(NTB)

FØRES BORT: Bildet er tatt da den 15 år gamle sønnen og datteren på 19 varpå fengslingsmøte i forhørsretten i desember. Her føres jenta bort.