Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fortalte Siv om sex med 16-åring

Så sa Siv at «Søviknes-saken» var løgn. Carl I. Hagen slipper bok i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Daværende Frp-nestleder Terje Søviknes innrømmet tidlig overfor partiledelsen at han hadde hatt sex med en 16-åring i ungdomspartiet FpU. Allerede i oktober 2000 kom innrømmelsen overfor partiledelsen, bestående av Carl. I Hagen, Siv Jensen, generalsekretær Geir Mo og avdøde John I. Alvheim, skriver dagens VG.

- Handlet med det gale hodet

«Terje bekreftet altså at han hadde vært dum eller tjukk i hodet, eller hadde tenkt med det gale hodet», skriver Hagen i boka «Ærlig talt» som kommer i hyllene i dag.

Over tre måneder senere, i slutten av januar, stilte Siv Jensen og Terje Søviknes opp på TV2s Tabloid og benektet alt. De hevdet å være rammet, begge to, av ondsinnede rykter.

- Og for ordens skyld. Ingen av disse ryktene er sanne? spør programleder Pål T. Jørgensen.

- Nei. Men det er klart at når mennesker er i stand til å sette ut den typen rykter, ja så vil man for det første ikke personene vel, det er det ene. Men det andre er at man da heller ikke tenker over de personlige konsekvensene det kan få for Terje og meg, sier Siv Jensen i debatten, ifølge avisa.

Benektet i flere intervjuer

Ifølge Hagen visste Jensen utmerket godt at ryktene var sanne, men benektet dem i både dette intervjuet og i flere andre.

LØY HUN? Siv Jensen sa flere ganger at det ikke var noen sanheter i ryktene om sex-skandalen der Søviknes var involvert. Ifølge Carl I. Hagen hørte hun Søviknes innrømme alt flere måneder tidligere. Foto: JEANETTE LANDFALD / Dagbladet
LØY HUN? Siv Jensen sa flere ganger at det ikke var noen sanheter i ryktene om sex-skandalen der Søviknes var involvert. Ifølge Carl I. Hagen hørte hun Søviknes innrømme alt flere måneder tidligere. Foto: JEANETTE LANDFALD / Dagbladet Vis mer

På pressekonferansen i 12. februar 2001 brast Siv Jensen flere ganger ut i gråt mens hun forklarte og lyttet til beretningen om Terje Søviknes seksuelle omgang med en 16-årig beruset jente på ungdomspartiets landsmøte året før.

Overfor VG vil hun ikke kommentere påstandene om at hun var orientert om saken måneder i forveien, og følgelig løy i Tabloid-sendingen.

- Jeg vil ikke kommentere innholdet ettersom jeg ikke har lest et ord i den, sier Jensen.

INN TIL POLITIAVHØR: Søviknes-saken endte hos politiet, som henla saken. Her er phan på Flesland i Bergen etter avhør i Porsgrunn.
ETTER AVSLØRINGEN: Etter avsløringen fortalte Carl I. Hagen og Siv Jensen at de skulle søke hjelp fra organisasjoner som hadde opplevd sexovergrep.
HOTELLET I LANGESUND: På dette hotellet hadde partitoppen sex med 16-åringen i ungdomspartiet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media