FUNNET DREPT:  Den 54 år gamle mannen ble funnet død i leiligheten til den siktede. Politiet tror drapet skjedde på lørdag. Foto: Geir Barstein/Dagbladet
FUNNET DREPT: Den 54 år gamle mannen ble funnet død i leiligheten til den siktede. Politiet tror drapet skjedde på lørdag. Foto: Geir Barstein/DagbladetVis mer

- Fortalte til advokaten at han hadde drept en mann

En 54 år gammel mann er funnet drept i en leilighet på Østensjø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 54 år gammel mann ble i går funnet drept i en leilighet på Østensjø. En 55-årig mann er siktet for drapet, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse i dag.

Politiet fikk klokka 14.54 i går en telefon fra advokat Lars Erik Mørch, som er advokaten til den siktede. Mørch opplyste til politiet at hans klient hadde sagt at han hadde drept en annen mann. 

Politiet rykket ut til Haakon Tveters vei i Oslo, hvor de fant 54-åringen drept i siktedes bopel. 55-åringen ble pågrepet hos en bekjent.

Vet du noe om denne saken? Tips oss på telefon 24 00 00 00, epost 2400@db.no eller sms/mms 2400.

Trolig drept lørdag Rohde sier de tror drapet skjedde cirka et døgn før siktede meldte ifra.

- Vi tror drapet fant sted lørdag formiddag, ut fra det siktede selv har forklart. Han har fortalt klart og tydelig hva som skjedde, men jeg vil ikke si hva det er, sier Rohde.

Hun vil ikke gå nærmere inn på omstendighetene eller drapsvåpen, men opplyser at 54-åringen hadde blitt påført hodeskader. 

- Vi har kontroll på de gjenstandene vi mener ble brukt i drapshandlingen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.

Kjente hverandre Siktede og avdøde kjente hverandre fra før av, men politiet ønsker ikke å gå inn på hva slags relasjon de to hadde. 

- Det er på det rene at de to har hatt en relasjon som går tilbake i tid, og at offeret har hatt tilhold i leiligheten til den siktede, sier Rohde.
De er begge av etnisk norsk opprinnelse, og ingen av dem er kjent for alvorlige kriminelle handlinger tidligere. Politiet vil nå avhøre vitner og naboer.

55-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.