Fortalte «tyskervits». Skal ikke forelese

Tysk psykologistudent i Bergen får 10 000 kroner for medietrykk etter kommentar fra professor. Professoren skal ikke forelese kommende semester.

FORSTÅR IKKE BEGRUNNELSEN: Professor Svein Larsen ved Det psykologiske fakultetet på Universitet i Bergen mener han kom med en vennlig og inkluderende kommentar til den tyske studenten. Foto: Kim E. Andreassen, UiB.
FORSTÅR IKKE BEGRUNNELSEN: Professor Svein Larsen ved Det psykologiske fakultetet på Universitet i Bergen mener han kom med en vennlig og inkluderende kommentar til den tyske studenten. Foto: Kim E. Andreassen, UiB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen vits denne gangen: Universitet i Bergen har inngått avtale om å betale 10 000 kroner i erstatning til den tyske studenten som følte seg krenket og trakassert i den såkalte tyskervits-saken.

Erstatningen - eller kompensasjonen - blir gitt på grunn av mediepresset studenten ble utsatt for etter at studentens interne varsling mot en professor ble lekket utenfor universitetets kanaler mot reglementet

I tillegg tar Universitetet regningen fra studentens advokat Birthe M. Eriksen.

Fakultetsledelsen har ikke tatt stilling til om professoren gikk over streken, slik den tyske studenten varslet om. Nå skal universitetet jobbe videre med å finne ut hvordan lekkasjen skjedde.

Avisa Khrono siterer blant annet et brev fra universitet der «Fakultetet beklager sterkt til studenten at en varslingssak i «Si fra-systemet» har fått konsekvenser for studenten».

Saken fikk massiv oppmerksomhet etter at studentens varsling og klage på professor Svein Larsen ble kjent i fjor høst.

Professoren kom med en kommentar om tyskere i forbindelse med en forelesning om turisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer