Fortapt ungdom

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–Hallo kjære. Her kommer dagens spørsmål fra en voksen kvinne i realitynød: Hva er det med «Paradise Hotel» på TV3 som «alle» snakker om? Hva er poenget – bortsett fra sex, svik og hud? (For uinnvidde: «Paradise Hotel» går ut på at unge folk skal finne seg en ny sengepartner hver uke. Den som ikke får noen i halmen, sendes hjem.)

Norsk Luthersk Misjonssamband er overrasket over mangel på debatt om programmet. Jeg forstår ikke konseptet. Jeg ringer min unge, single, kjendisoppdaterte venninne som bidrar med førstehjelp i ung tv-kultur:

–Poeng og poeng, kjære. For et gammeldags spørsmål. Men ok, det er tre kriterier for sjekke inn på hotellet: 1) Du skal se meningsløst bra ut i badedrakt. 2) Du skal være villig til å ha sex på tv. 3) Du skal feste vilt og være villig til å drite deg ut på en underholdende måte, forklarer min unge venninne.

–Jeg hører ordet «glamour». Men hvor er den? Hvor er de pene, sexy deltakerne?

–Veldig godt spørsmål. Castingfolkene har jaktet etter deltakere på byen og Facebook. Men det hadde tatt meg fem minutter på Facebook å finne lekrere typer.

–Guttene klager over at jentene ikke er pene nok. Har de sett seg i speilet?

–Den eneste som virkelig er pen nok for konseptet er programleder Triana Iglesias, glamourmodellen. Har du lagt merke til at hvert program starter med at Triana dukker opp lettkledd og ser utfordrende inn i kamera og sier med intens stemme at «her på «Paradise Hotell» kan alt skje». Men så skjer det jo ingenting.

–Nei, nettopp.

–Denne uka er det i alle fall et par som har sex. Men det er altfor lite sex.

–Disse folkene kan heller ikke feste. Det var det morsommere før, på Kos og Ibiza.

–Deltakerne må jo skjønne at det ikke nytter å melde seg på og sjekke inn på hotellet for så å sitte der og være kresen. Hvis damene eller guttene ikke er fine nok, så får du bare ty til det gode, gamle trikset: Du får drikke dem fine.

–Takk. Da føler jeg at dagens realityskole er fullført.