Førte over 18 millioner til én konto uten at banken slo alarm

Underslagssiktet økonomisjef overførte store pengesummer, uten at noen slo alarm.

DYRT HUS: Huset i Lunner stod tomt etter at den underslagssiktede økonomisjefen og familie måtte flytte ut. Han kjøpte seg også blant annet to nye Volvoer, ei hytte i Valdres, en eiendom i Gamvik i Finnmark og en eksklusiv vin- og konjakk-samling for pengene han underslo fra arbeidsgiver. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
DYRT HUS: Huset i Lunner stod tomt etter at den underslagssiktede økonomisjefen og familie måtte flytte ut. Han kjøpte seg også blant annet to nye Volvoer, ei hytte i Valdres, en eiendom i Gamvik i Finnmark og en eksklusiv vin- og konjakk-samling for pengene han underslo fra arbeidsgiver. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke bare de offentlige aktørene som ikke gjør nok for å stoppe hvitvasking, slik Financial Action Task Force (FATF), OECDs spesialorgan for å kartlegge tiltak og arbeid mot hvitvasking, konkluderer med i en ny rapport. 

Heller ikke bankene og finansselskapene gjør jobben sin godt nok, ifølge FATFs ferske rapport om arbeidet mot hvitvasking i Norge. Det er også ferske eksempler på at det ikke har kommet hvitvaskingsvarsler i store straffesaker, på tross av store pengeoverføringer.I Hadeland-saken, hvor økonomisjefen i Hadeland Energi og Hadeland og Ringerike Bredbånd, tilstod underslag av 20,9 millioner kroner fra sine arbeidsgivere, kunne Økokrim på hvitvaskingskonferansen i september i år fortelle at mannen overførte store summer fra selskapenes bankkonti, til sine egne i alt 20 ulike kontoer, uten at det kom et eneste varsel fra bankene.

Ingen undersøkelser Det ble satt inn til sammen 18 millioner kroner til én bankkonto, og det var enkeltoverføringer på 4 millioner kroner. Mannen var under gjeldsordning i store deler av perioden og kjøpte eiendom uten at han tok opp lån, uten at bankene utførte ytterligere undersøkelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer