Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Førte utgifter som inntekter

Terje Bogens prestisjeprosjekt i Hamburg endte med milliontap for Sponsor Service, men ble ført som inntekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Alt om Sponsor Service-saken på Dagbladet.no.

I 2001 gjorde Sponsor Service en avtale med Hamburg Arena om å selge arenanavn, losjer, businessseter, arenareklame og rettigheter til salg av pølser, øl og popcorn i det som skulle bli Hamburgs nye storstue. Men salget gikk ikke like godt som Bogen hadde sett for seg. Sponsor Service klarte ikke å innfri avtalte salgsgarantier og endte opp uten provisjon i det hele tatt. I stedet måtte de i følge dokumentasjon Økokrim la frem i retten i dag, betale 150 000 euro i året til Color Line for leie av en losje de hadde avtale om.

I formiddag la politiadvokat Bård Thorsen fram dokumentasjon for retten som viser at Bogen og hans medtiltalte tidligere økonomidirektør Mark Sjuve, førte opp provisjoner på fire millioner kroner i regnskapet til tross for at han omtaler salgssvikten i interne dokumenter. Beløpet ble stående til tross for at revisoren til Sponsor Services tyske datterselskap reagerte på føringen.

I følge Økokrim ble de oppblåste regnskapene brukt til å lure Nordea Bank til å gi dem lån på 330 millioner kroner i 2002. Både Bogen og Sjuve nekter straffeskyld for tiltalen som gjelder blant annet grovt bedrageri og grovt økonomisk utroskap.

Regnskapene ble blåst opp ved at avtaler som ennå ikke var ferdigforhandlet ble ført inn i regnskapene som gyldige kontrakter. Store norske selskaper som Telenor, Aker og ICA, COOP og Oslo Energi ble ifølge Økokrim brukt i bedrageriet.

 BEDRAGERITILTALT: Terje Bogen og selskapet Sponsor Service. Foto: SCANPIX
BEDRAGERITILTALT: Terje Bogen og selskapet Sponsor Service. Foto: SCANPIX Vis mer
I RETTEN: Advokat Harald Stabell fotografert under rettssaken, som startet i Oslo tingrett i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling