«Fortell oss hvem som har voldtatt deg»

De fire sentrale Frp-politikerne som var til stede på Fremskrittspartiets Ungdoms landsmøte i Telemark i fjor, bønnfaller nå Catrin Rustøen: - Fortell hvem som skal ha voldtatt deg. Nå føler vi oss alle som mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Rustøen har satt oss i en helt umulig situasjon. Hun har framsatt påstander om voldtekt begått av en sentral tillitsvalgt i Frp, og dermed snevret inn antall potensielle gjerningsmenn til noen ytterst få, beklager politisk rådgiver Peter N. Myhre, som var møteleder i Langesund.

Utover FpUs egne medlemmer var det etter det Dagbladet får opplyst bare fem sentrale Frp-ere til stede på landsmøtet i Langesund helga 29.- 30. januar i fjor:

Nestleder Terje Søviknes, politisk rådgiver Peter N. Myhre, sekretariatsleder Per Arne Olsen og stortingsrepresentantene Ulf Erik Knudsen og Per Erik Monsen.

Cathrin Rustøen har fortalt at den angivelige voldtekten skal ha skjedd under FpUs landsmøte i Langesund i januar i fjor, og at det ikke var Søviknes som voldtok henne.

- Svært ubehagelig

- Selv om ingen sier noe, oppleves det svært ubehagelig bare å ha vært til stede i Langesund. Det eneste riktige for Cathrin nå, er å gå til anmeldelse, eller i det minste navngi den påståtte gjerningsmannen. Da vil de uskyldige gå fri, samtidig som den som anklages får anledning til å forsvare seg på en ordentlig måte, sier stortingsrepresentant Per Erik Monsen fra Vestfold.

Han deltok på det famøse landsmøtet i Langesund, men hadde influensa og la seg tidlig. Han er rystet over Rustøens historie og situasjonen den har plassert ham og hans partifeller i. I går snakket han ut med familien.

- La meg tidlig

- Rustøen har sagt A. Sier hun ikke B, vil mistanken henge over oss til evig tid, frykter Per Erik Monsen.

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen fra Buskerud priser seg lykkelig over at han hadde med seg sin samboer på turen til Langesund for ett år siden.

- Jeg la meg tidlig, og jeg la meg sammen med henne. Likevel er det vondt og vanskelig å være i en gruppe på fire- fem personer, hvorav minst en beskyldes for å ha begått voldtekt. Av hensyn til de uskyldige, må hun utpeke den skyldige, sier Knudsen bestemt.

Sekretariatsleder Per Arne Olsen var i likhet med Peter N. Myhre innbudt for å bistå i avviklingen av landsmøtet.

- Hvis det er begått en forbrytelse, er det eneste rette å gå til anmeldelse, sier han.