Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fortell sannheten, Viggo

Familien til drapssiktede Viggo Kristiansen ber sønnen fortelle sannheten til politiet. I dag fastholdt 21-åringen på sin tidligere forklaring i et tre timer langt avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringens advokat Tore H. Pettersen vil ikke gi detaljer fra avhørene, men bekrefter at Kristiansen fastholder sin forklaring om hans bevegelser dagen da jentene ble drept.

- Det har ikke kommet fram noe nytt, sier Pettersen til Nettavisen.

I følge Pettersen hevder 21-åringen at han ikke var sammen med andre personer den dagen Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble drept. Derfor må politiet spore alle hans bevegelser drapsdagen.

Familien forlanger sannheten

Familien til Viggo Kristiansen ber sønnen om å fortelle politiet alt om hva som skjedde 19. mai. Gjennom advokaten har de bedt ham være åpen i avhørene.

- De er opptatt av at han forteller sannheten og har bedt meg om å fortelle ham det, sier advokat Tore H. Pettersen til Aftenposten.

Han viderebrakte beskjeden torsdag, og 21-åringen lovet å følge foreldrenes råd.

- Han sier at han vil fortelle det sanne og riktige. Han sier han vil opplyse politiet om de fakta han sitter inne med, sier Pettersen.

Håper på tilståelse

21-åringen har ifølge advokaten tenkt mye på hvordan familien hans har det etter pågripelsen. De har valgt å holde seg unna Kristiansand de nærmeste dagene.

For første gang siden pågripelsen onsdag, ble Viggo Kristiansen avhørt i dag. De startet i 12-tida og skal ifølge politiet fortsette utover dagen og kvelden. Det er opp til politiet hvor lenge avhørene varer, og de håper på en tilståelse i løpet av dagen.

- Min klient vil svare på alt han blir spurt om, sier advokat Pettersen til Nettavisen.

Andre avhør

Det er Kripos-medarbeideren John André Nielsen som har fått ansvar for å avhøre 21-åringen. Da han møtte den drapssiktede de første timene etter pågripelsen, holdt 21-åringen på forklaringen han avga tredje gang han var inne som vitne.

De to siste dagene har Kristiansen kun hatt uformelle samtaler med Kripos-etterforskeren.

- Det får bli opp til min klient om han vil ha uformelle samtaler. Han vet at også det han sier ved disse anledningene kan bli brukt mot ham, sier Pettersen til Aftenposten.

OVERBRAKTE BESKJEDEN: Via advokat Tore H. Pettersen ba foreldrene sin 21 år gamle sønn fortelle alt om drapsdagen.