- Fortell sannheten

TØNSBERG (Dagbladet): - Fortell sannheten. Jeg vil vite hva som skjedde med Wenche, sa pappa Einar Bardosen da han overraskende gikk bort og håndhilste på 29-åringen som er tiltalt for å ha slått i hjel hans datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dypt beveget familie følger rettssaken etter det grufulle drapet på lærer Wenche Bardosen (54) på Klokkeråsen skole i Tønsberg i mai i fjor.

Einar Bardosen satt rett bak tiltalte da han forklarte seg i retten i går. Han fikk høre hvordan datteren ble angrepet inne på soverommet sitt om natta - slått, lugget og dengt mot golvet. Hvorfor?

- Fortell sannheten. Vi vil vite alt, sa 76-åringen da han gikk bort til tiltalte, håndhilste og presenterte seg i en pause i tiltaltes forklaring. Med nedslått blikk svarte 29-åringen.

Hater ikke

- Unnskyld. Jeg er lei meg for det som skjedde. Jeg husker så lite.

- Alt er ikke kommet fram i denne saken. Jeg ba tiltalte fortelle alt han visste. Det vil hjelpe oss som skal leve videre etter tragedien. Jeg hater ham ikke, men han kan jo ikke gjøre noe slikt selv om han har hatt det vanskelig og var i narkotikarus, sier Einar Bardosen til Dagbladet.

- Det er lett å si at en ikke husker, legger han til.

Motiv

Den 29 år gamle tidligere sjåføren og lagerarbeideren er tiltalt for drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Påtalemyndigheten mener at han slo i hjel Wenche Bardosen for å skjule at han hadde trengt seg inn i leiligheten hennes om morgenen den 25. mai i fjor.

Pengejakt kan være et sannsynlig motiv. Tiltalte selv mener det - selv om han ikke husker noe før han plutselig sto inne i rommet og hørte et skrik.

- Jeg registrerte bevegelse og et skrik. Da angrep jeg, sa 29-åringen i retten.

Under den voldsomme slåsskampen har kvinnen fått revet av seg trusa. På spørsmål fra statsadvokat Paal Chr. Aarthun i går benektet 29-åringen at han hadde hatt noe seksuelt motiv for å trenge seg inn i leiligheten.

I retten hevder den tiltalte at han ikke ble klar over hvor han hadde vært og hva han hadde gjort før han leste det i avisa. Det var faren hans som viste fram avisoppslaget.

Påkjenning

Sammen med avdødes far, satt broren og søsteren til Wenche Bardosen sammen med sine ektefeller på tilhørerbenken i går. De gjenopplever marerittet fra i fjor. Men de vil ha mest mulig klarhet i det som skjedde, også for å bearbeide sine egne følelser.

Etter en dag i retten sitter de pårørende fortsatt med mange spørsmål.

Einar Bardosen ba tiltalte direkte om å fortelle sannheten.

- Det er lett å si at han ikke husker. Det kan ikke vi. Vi skal leve videre.

GRIPENDE: Einar Bardosen satt like bak tiltalte da han forklarte seg i retten i går. Han fikk høre hvordan datteren ble angrepet inne på soverommet sitt om natta - slått, lugget og dengt mot golvet. Hvorfor?