Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortell sannheten!

Politiet legger åpenbart flere typer press på den eldste av de to siktede. Men "belønningen" i form av en samtale med moren, ga ikke resultat i den tilståelsen etterforskerne håper på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Via sin forsvarer, advokat Tore H. Pettersen, har foreldrene innstendig oppfordret sønnen om å fortelle sannheten.

Etter møtet med mora gikk Viggo Kristiansen rett i nytt avhør. Det varte bare en times tid. Ifølge advokat Pettersen, var Kristiansen sliten etter møtet med mora. Advokaten forteller at det er spesielle bånd mellom mor og sønn.

Overvåket

- Min klient har hatt et genuint behov for å snakke med sin mor. Han har et veldig nært forhold til sine foreldre. Det ble et gripende møte, sier Pettersen, som ikke selv var til stede.

Han måtte vente på gangen mens mor og sønn møttes for første gang siden pågripelsen for to uker siden. Mor og sønn ble overvåket av to polititjenestemenn.

Nå gir politiet foreløpig opp å avhøre ham. Kriminalsjef Arne Pedersen sier det er høyst uvisst når han blir avhørt på nytt.

Vellykket taktikk

- På forhånd regnet jeg ikke med at møtet ville endre noe på bildet av hvordan 21-åringen oppfatter seg i forhold til anklagene mot ham, sier Pedersen.

Kriminalsjefen opplyser at Kristiansen foreløpig ikke er konfrontert med detaljene i bevisene mot ham.

Politiet har tidligere fått Kristiansen til å endre forklaring. Det skjedde da han midt i etterforskningen av barnedrapene ble innkalt til avhør om trakassering og kikking. Først blånektet han. Men tilståelsen kom raskt da politiet la bevisene på bordet.

Nå tyder alt på at etterforskerne vil bruke samme taktikk på nytt.