Forteller mer om drapene

Da Baneheia-saken gikk for retten i fjor, valgte mediene å holde drapsdetaljene skjult. Det kan endre seg når saken kommer for retten på mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I dag skriver enkelte aviser i detalj om hvordan jentene ble drept. Både Fædrelandsvennen og Agderposten forteller forholdsvis detaljert hvordan Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble tatt av dage 19. mai 2000.

Da saken gikk for byretten i Kristiansand i fjor, var det bare VG som i en kommentar gikk inn på detaljer ved drapet. Det vakte oppsikt, og avisen ble refset i retten.

Sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Finn Holmer-Hoven, mener at medienes tilbakeholdenhet med å fortelle hva som egentlig skjedde, åpnet for spekulasjoner blant publikum.

- Fordi vi ikke skrev det vi for eksempel har skrevet i dag, så oppstår det rykter og spekulasjoner blant publikum og lesere om hva mediene holdt skjult, sier Holmer-Hoven til NRK.

Bistandsadvokat Marit Thorvaldsen mener en beskrivelse av hvordan drapene ble begått er unødvendig.

- Man behøver ikke skildre dette i detalj slik blant annet Fædrelandsvennen har gjort i dag. En skal ikke gi noen flere opplysninger enn det som er nødvendig for å avverge misforståelser, sier hun til NRK.

Thorvaldsen opplyser om at hun vil be om at deler av Baneheia-saken går for lukkede dører når saken starter i Arendal tinghus førstkommende mandag.

(NTB)

DREPT:</B> Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen ble misbrukt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. På mandag starter ankesaken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer