MAROKKO-DRAPENE: Flere vitner forteller hva som skjedde da politiet pågrep tre menn mistenkt for drapene på Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) i Marokko. Video: Kech24Vis mer Vis mer

Forteller om den dramatiske pågripelsen: - Jeg gråt av redsel

De tre drapsmistenkte mennene ble i dag tidlig pågrepet på en rutebuss i Marrakech. Det ble svært dramatisk for de andre passasjerene om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag ble tre nye mistenkte i forbindelse med drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) pågrepet. De tre mennene ble pågrepet på en buss som var på vei bort fra Marrakech by.

Dette skapte panikk og frykt blant de andre passasjerene. Marokkanske Kech24 har snakket med flere av dem som var vitner til pågripelsen i dag tidlig.

Ble bedt om å stoppe

Bussjåføren forteller til TV-stasjonen at han ikke visste noe da mennene gikk inn på bussen. Bussen kjørte ut av holdeplassen, og sjåføren ble bedt om å stoppe ved et supermarked.

- Alle passasjerene ble redde og engstelige, sier bussjåføren.

Talspersoner for den marokkanske sikkerhetstjenesten bekrefter til Kech24 at de ga instruks til bussjåføren før raidet om å stoppe et sted uten å vekke oppmerksomhet rundt at de mistenkte var om bord.

En annen mann som ble intervjuet av kanalen, som jobber som en slags hjelper for bussjåføren, forteller at fire personer og kom kjøpte billetter.

- De kom bare inn og satte seg bakerst i bussen. Etter at bussen hadde kjørt ut av holdeplassen, ble bussen bedt av sivilt politi om å stoppe ved supermarkedet.

Han sier videre at politiet kom om bord bussen og ba om ID-papirer. Dette skal ha skjedd rundt klokka 08.45.

SER ALT: På et sentralt punkt i hovedgata i turistlandsbyen Imlil, henger tre overvåkningskameraer og peker i hver sin retning. Disse kameraene får med seg alt av trafikk gjennom byen. Og det var dette punktet de drapsmistenkte ikke kunne omgå. Video: John Terje Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Gråt av redsel

En kvinnelig passasjer forteller også at bussen stoppet ved et supermarked, og forteller at det først var to politibetjenter som kom om bord. Kvinnen hevder disse ikke fant noe, men da de var på vei ut av bussen, kom det enda en politimann inn.

- Han klarte å finne og arrestere dem. Jeg er stolt over politi og journalister som gjør en så god jobb for stoppe denne terroren. Hadde det ikke vært for dem, hadde vi alle blitt drept, sier kvinnen.

De tre mistenkte skal ha vært i dyp søvn helt bakerst i bussen, og skal ifølge en kilde ikke ha gjort motstand.

- Bussen var full av passasjerer. En kvinne besvimte og måtte ha hjelp. Det var flere som gråt og måtte ha vann. Selv jeg gråt av redsel, sier den kvinnelige passasjeren til Kech24.

<strong>TATT PÅ BUSSEN:</strong> Bussen der de tre ble pågrepet. Foto: Kech24
TATT PÅ BUSSEN: Bussen der de tre ble pågrepet. Foto: Kech24 Vis mer

- Alt virket som normalt

- Sønnen min kom på bussen klokka 07.45. Alt virket som normalt. Han ville sitte bakerst, men jeg ville sitte foran. Etter 15 minutter kjørte bussen ut av stasjonen. Rett etterpå kom politiet inn. De ba alle om ID papirer og at mobiltelefoner skulle holdes gjemt, sier en annen kvinnelig passasjer til Kech24.

- De ble bedt om ikke røre seg eller forlate bussen. Så ble de tatt, sier hun om pågripelsen av de mistenkte.

- Ut av det blå møtte de personene som slaktet disse jentene opp, og politiet kom og arresterte dem, sier kvinnens voksne sønn, og legger til at han er glad de har blitt tatt av politiet.

Gjemte kniver

De tre mistenkte skal være Abdul Samad Ijoud, født 1993 fra Marrakech, Younis Ozyad, født 1991 fra Manara, og Rachid Aftati, født 1986 fra Marrakech.

<strong>VÅPEN PÅ BUSS:</strong> Disse knivene skal de tre mennene som ble pågrepet av politiet i dag ha gjemt på bussen de satt i. Foto: Kech24
VÅPEN PÅ BUSS: Disse knivene skal de tre mennene som ble pågrepet av politiet i dag ha gjemt på bussen de satt i. Foto: Kech24 Vis mer

De ble pågrepet i distriktet Bab Doukkala i Marrakech, og skal ha vært i besittelse av det politiet antar er gjerningsvåpenet.

Ifølge Dagbladets kilde skal de ha gjemt kniver på bussen der de ble pågrepet. Kech24 har fått tak i et bilde som viser knivene de tre hadde med seg.

- Selv om politiet har arrestert fire mistenkte for drapene, leter de videre etter flere personer som de frykter har tilknytning til en terrorgruppe, sier en kilde til Dagbladet.

Kech24 er et mediebyrå, med både nettavis, avis og tv. Kech24 er den største avisa i Marrakech, og en av de største i Marokko.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer