- Forteller om ødelagte liv og spillgjeld

Nærmere 30 000 nordmenn er spillavhengige. Sjekk om du er i faresonen.

NORSK TIPPING OVERTAR: Fra 1. april fjernes bingoautomatene og skal ersattes av Multitix-maskiner fra Norsk Tipping (avibldet) som allerede står utplassert mange steder. Man må være minimum 18 år gammel og registrert spiller for å kunne benytte seg av disse terminalene. Maks tapsgrense på disse automatene er satt til 400 kroner på én dag og 2 200 kroner i måneden. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
NORSK TIPPING OVERTAR: Fra 1. april fjernes bingoautomatene og skal ersattes av Multitix-maskiner fra Norsk Tipping (avibldet) som allerede står utplassert mange steder. Man må være minimum 18 år gammel og registrert spiller for å kunne benytte seg av disse terminalene. Maks tapsgrense på disse automatene er satt til 400 kroner på én dag og 2 200 kroner i måneden. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): 29 000 personer har spilleproblemer i Norge, ifølge en befolkningsundersøkelse utført av SINTEF på oppdrag fra Lotteritilsynet i 2008.

Poker, oddsen og kasinospill på nett utgjør de største problemområdene.

Opparbeider seg gjeldSiden i høst har SINTEF gjennomført en undersøkelse rettet mot problemspillerne.

Omkring 20 personer med et problematisk forhold til spill har til nå tatt kontakt med forskerne.- Det er noen veldig sterke beretninger. Folk forteller om ødelagte liv. Spillgjeld er et tilbakevendende tema, sier SINTEF-forsker Anita Øren til Dagbladet.

I Dagbladet i går fortalte en av de tidligere problemspillerne om sitt destruktive forhold til bingoautomater.

Han kunne bruke 3000-4000 kroner hver kveld i bingohallene.

- Det er et skikkelig sug. Det eneste man tenker på er å komme seg vekk fra jobb og familie for å kunne spille. Har man ikke vært der selv, kan man ikke forestille seg hvordan det er.

Lyver til familie og vennerTre typiske momenter kjennetegner problemspillerne, ifølge Øren. De vender tilbake for vinne tilbake det tapte, de må spille for mer og mer og de lyver til nær familie og venner om sine spillevaner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer