Forteller om to homo-voldtekter

George Smith, tidligere tjener hos prins Charles, sier han ble skjenket full og voldtatt mens han sov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske kongefamilien måtte i dag lese nye avsløringer om de mye omtalte voldtektene som skal ha skjedd i deres stab.

- Jeg ble voldtatt

En tidligere tjener i prinsens stab sier nå i et intervju med Mail on Sunday at det var han som ble voldtatt av en annen mann. Voldtektsofferet heter George Smith, er 42 år gammel og var kammertjener hos prins Charles.

I 1989 skal han ha blitt utsatt for overgrep av en av de andre tjenerne i St. James Palace. Som altså var en mann.

Prins Charles kontor har tidligere uttalt at disse beskyldningene ble etterforsket internt og av politiet, men at det ikke fantes grunnlag for rettsforfølgelse.

Smith var 29 på tidspunktet, var gift og hadde to barn. Han er tidligere soldat, og tjenestegjorde i Falklandskrigen.

Han forteller at han ble invitert hjem til mannen på lunch. Han ble gitt gin, øl og champagne, og ble voldtatt da han sov på sofaen. Den påståtte overgriperens navn er ikke offentliggjort.

Smith forteller at mannen videre forsøkte seg på et nytt overgrep mens de begge fulgte Charles på en tur til Kairo.

- Benekter alt

Advokatfirmaet Kingsley Napley har sendt ut en melding på vegne av den påståtte voldtektsmannen der alle anklagene fra Smith tilbakevises.

- Beskyldningene i Mail on Sunday av Mr. Smith skiller seg substansielt og signifikant fra dem som ble gjort overfor politiet i fjor, og må så alvorlig tvil om Mr. Smiths pålitelighet og nøyaktigheten i anklagene han kan være presset til å komme med.

- Vår klient har konsekvent nektet for at disse overgrepene noen gang har skjedd, og selv om han ikke har noe ønske om å trå inn i medias offentlighet kan han ikke godta at falske anklager står ubesvart i mot ham.

Burrells avsløringer provoserer

Beskyldningene om de to homoseksuelle voldtektektene var en av sensasjonene som kom etter rettsakene mot prinsesse Dianas tidligere butler Paul Burrell. Han var anklaget for å stjele hundrevis av ting fra hennes eiendom.

Burrell ble frikjent på merkverdig vis, da selveste dronning Elizabeth grep inn i siste sekund og renvasket butleren.

Mange spekulerer nå i om dette ble gjort for å unngå en rettsak der uheldig informasjon om kongehuset ville komme ut. Flere tror også at det nettopp er voldtektsepisodene og navnet på den antatte overgriperen man gjerne vil fortsette å holde hemmelig.

I rettsaken fikk juryen høre at prinsesse Diana skal ha oppbevart opptak der det påståtte offeret snakket om hendelsen. I følge den britiske tabloiden skal mannen ha fortalt Diana om voldtekten i 1996, og hun tok det opp på bånd.

Avisen hevder hun oppbevarte kassettene, en merket «The Confessions of George Smith», i en låst mahognyboks.

- Prinsessen kjente alle mine hemmeligheter. Jeg fortalte henne om voldteken, om mitt sammenbrudd. Det virket som om hun var på min side, sier Smith.

I forrige uke uttalte prins Charles' kontor ved St. James Palace at det påståtte offeret ikke kom med anklager før 1996. I meldingen heter det at anklagene ble etterforsket, men ikke rapportert til politiet fordi det ikke fantes bevis og fordi personen det dreide seg om ikke ville ta saken lenger.

Anklagene kom opp igjen i 2001. Politiet etterforsket dem, men den ble ikke reist tiltale.

Homo-anklager

En talskvinne for prins Charles gjentok søndag at politiet ikke hadde funnet noen bevis.

- Om Mr. Smith har noen nye bevis i saken bør han komme med dem straks, sier talskvinnen, som snakket på betingelse av å være anonym.

Smiths avsløringer kom samtidig med at andre tabloider fortsatte sine angrep på Burrell, og hevder at han har vært involvert i homoseksuelle forhold.

Den tidligere butleren har skapt raseri i pressen. Han solgte sin historie til Daily Mirror for 400 000 pund. Mirror har portrettert Burrell som en mann med integritet. Hans agenda er å bringe sannheten for en dag. Andre aviser, som ikke nådde opp i budrunden, angriper Burrell og kaller ham «blabbermouth» (sladrehank), løgner og et utskudd.

Søndag rapporterte tabloiden The News of the World, som ikke er kjent som særlig etterrettelig, at Burrell har forsøkt å forføre Michael Barrymore, homoseksuell britisk tv-personlighet.

Avisen skriver også at Burrell hadde et homoseksuelt forhold tidlig på 80-tallet. Mannen er gift og har to barn. Tabloiden The People skriver at Burrell har forsøkt å forføre to menn.

Burrells agent David Warwick sa på søndag at han ikke hadde diskutert anklagene med den tidligere butleren. Han uttaler at han bare har kjent Burrell i noen uker, og at han ikke har diskutert hans seksualtitet med ham.

- Ingen hemmeligheter

Burrells kone Maria, sier i et intervju med The Sunday Mirror at hun kjenner fortida hans. Hva nå det skulle bety.

- Vi har tatt opp disse temaene, sier Maria.

- Det er ingen hemmeligheter mellom Paul og meg. Det som er fortid er fortid. Jeg gikk inn i dette ekteskapet med vidåpne øyne. Uansett hva som måtte komme, hva folk kaster på oss, er ekteskapet sterkt og vi skal overleve.

Paret har vært gift i 18 år.

KONA VET ALT:</B> Paul Burrells kone støtter ham i tykt og tynt. De to har ingen hemmeligheter for hverandre, sier Maria Burrell i dag, med hentydning til homoryktene den tidligere butleren nå må lese om seg selv i tabloidene.
DIANA TAPET:</B> Ifølge Burrell og Smith skal Diana ha tatt opp samtalen med George Smith der han forteller om voldtekten.
<B>BUTLEREN FÅR GJENNOMGÅ:</B> Alkoholisert og homofil, skriver de britiske tabloidene om Paul Burrell. Men Daily Mirror, avisen som vant budrunden om Burrells historie, framstiller ham som pålitelig.