Forteller om tøffe måneder

Høyres nestleder Tina Bru har vært innlagt flere måneder på sykehus som nybakt mor. - Jeg blir bedre og sterkere for hver dag, skriver hun på Facebook.

SYKEMELDT: Tina Bru har vært sykemeldt i flere måneder som nestleder i Høyre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SYKEMELDT: Tina Bru har vært sykemeldt i flere måneder som nestleder i Høyre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Høyres nestleder Tina Bru har vært sykemeldt siden oktober.

Mandag forteller hun på sin Facebook-side om dramatiske måneder, før og etter at hun er blitt mor for andre gang.

- Jeg var gravid og kroppen trivdes ikke så godt med det lenger. Noen uker seinere var jeg så syk at jeg måtte legges inn på sykehuset i Stavanger, skriver hun.

- Alvorlig

Hun har vært innlagt på Stavanger universitetssjukehus (SUS) siden, og først for noen dager siden fikk familien reise hjem. Tina Bru og mannen Thomas Samuelsen er bosatt i Stavanger, men Bru pendler til Oslo.

- Jeg hadde fått alvorlig svangerskapsforgiftning, med et altfor høyt blodtrykk som hovedproblem. I tre uker lå jeg på et rom i 7. etasje på SUS, og var glad for hver dag jeg klarte å holde den lille jenta mi i magen, skriver Bru.

Bru har siden 2020 vært nestleder i Høyre. Hun er del av partiledelsen sammen med Erna Solberg og Henrik Asheim.

Partiet Høyre opplyser til Dagbladet at hun ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

- Skikkelig tøft

Datteren kom til verden i desember, to måneder før termin.

- Lille Kitty måtte komme til verden, langt fra sånn jeg hadde sett for meg at dette skulle bli. Hun var heldigvis sterk og frisk selv om hun var, og fortsatt er, liten, skriver Bru.

- Det er ikke til å legge skjul på at de siste månedene har vært skikkelig tøffe, men nå ser vi framover og gleder oss til et nytt år, skriver Bru.

Nå har hun hjemmesykehus-ordning. Hun takker sykehuset, og særlig jordmødrene.

- Nå skal vi bruke ukene og månedene framover på å gjøre Kitty større og sterkere og nyte tida sammen som en tross alt veldig heldig familie på fire, skriver Bru.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer