Førti - men ikke ferdig

Navn: Arne Berggren Alder: 40 Yrke: Forfatter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Han ser ut som en markedsøkonom. Og er det også. Men økonomistudiene brukte han bare til en ganske så vellykket karriere i reklamebransjen. Det var musiker eller forfatter eller dramatiker han ville være. Dermed ble han det, og fortsatt var han like vellykket.
  • For Arne Berggren er en kreativ jævel, med konstant skrivetrang og mot til å slippe seg løs. Er han først i farta, skriver han 20 sider i slengen, helst fylt med morsomheter han ikke ler av selv. Men leser han høyt fra bøkene sine på pressekonferanser og bokhandlerkvelder, sitter publikum og vrir seg av latter.
  • Mest åtgaum fikk han for bøkene om tenåringen Aldo Monrad. Hvor langt mer enn navnet var inspirert av den britiske forfatteren Sue Townsend og hennes forvirrete Adrian Mole. Men Aldos frustrasjoner var utelukkende knyttet til en konstant ereksjon og en ditto besettelse om den seksuelle debut, forkortet i hans eget hode til mantraet DPL- Dame På Laken.
  • Aldo Monrad tok Berggren med seg til teaterscenen. Med stykket «Sexy» ble det full klaff på Centralteatret for Aldo og tissen hans, for den sjarmerende og varme historien om en famlende kvikkas og hans vei inn i de voksnes verden viste seg å være lett å overføre til scenen. Fullt så bra gikk det ikke ved neste korsvei, da Berggren prøvde seg på en kvinneoppfølger og skrev komedien «Du ser så godt ut!» - Syltynt skravlestykke, mente flere enn én teaterkritiker. Og saktens en slags bekreftelse på at gutter vet mest om gutter. Men vestkantgutten Berggren vet da i det minste nok om jenter til å være både barnefar og lykkelig gift med sin Ragnhild Magerøy, som han utgjør popduoen Dronning Mauds Land med.
  • På Smestad skole syntes nok lærerne at unge Berggren var en umoden gutt. Selv har han sagt at han aldri nådde opp i diskusjonene og måtte ty til vanvittige replikker i stedet. Han var aktiv i friminuttene og skjønte aldri matematikk. Tryggheten fikk han fra et kreativt og omsorgsfullt hjem.
  • Men alle gutter må bli voksne en dag. Nå er Berggren 40, og onsdag hadde hans nyskrevne teaterstykke premiere på Oslo Nye Teater. Selvsagt het det «40», og selvsagt handler det om en reklameguru som møter veggen og ikke takler «midtlivskrisa». Langt mindre selvsagt, og desto mer interessant er det at den kjappe og kjekke forfatteren denne gang ser ut til å ville noe mer. Og forteller om kjærlighetens viktighet, midt oppe i et harselas over vår åndsfattige tid. Så har han da også sagt om den tidstypiske reklamebransjen at den har fått en fortjent baksmell fordi den har rekruttert så mange morsomme og kvikke venner av venners venner.