Fortida styrer videre

Mannen som representerte endring måtte gå som politidirektør. Men sjefene som satt med ansvaret for Politi-Norges tilstand 22. juli fortsetter.

- FOR TIDLIG: Justisminister Grete Faremo mener tida ikke er inne for å snakke om hvem som bør gå og hvem som bør bli i ledende politistillinger.  
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- FOR TIDLIG: Justisminister Grete Faremo mener tida ikke er inne for å snakke om hvem som bør gå og hvem som bør bli i ledende politistillinger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Øystein Mæland ble presset ut som politidirektør. Tilbake sitter de samme personene i Politidirektoratet (POD) som ledet politi-Norge i tida før 22. juli 2011.

Justisminister Grete Faremo ønsket ikke i går å svare på om også andre i direktoratet enn Mæland bør gå av.

POD ble etablert i 2001 for å videreutvikle politi og lensmannsetaten, klargjøre ansvar og myndighet og skape en helhetlig operativ og faglig ledelse med sikte på best mulig utnyttelse av ressursene.

22. julikommisjonen har kledd av direktoratets evne til å oppfylle slike sentrale opgaver.

Kommisjonens kritikk • Politiets terrorplanverk ble ikke iverksatt I planen inngår objektsikrig, mobilisering av personell og stopptiltak.

«Planverket ble ikke vurdert iverksatt av fungerende politidirektør Refvik,» skriver kommisjonen.

Refvik har forklart han ikke reflekterte over hvorvidt et terrorplanverk var relevant på det tidspunkt. Mæland har opplyste at etter bare to uker i jobben ikke kjente til planverket.

• POD har en egen seksjon for politiberdskap og krisehåndtering. Kommisjonen reagerer på at en så viktig funksjon ikke er representert i PODs ledergruppe, men i stedet rapporterer til Refvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer