- Fortjener dødsstraff

USAs president George W. Bush mener Saddam Hussein fortjener «den ultimate straffen». - Men det blir opp til irakerne å avgjøre eks-diktatorens skjebne, gjentar Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Behandlet som ei ku

USA forsvarer behandlingen

Det er i et eksklusivt intervju med den amerikanske TV-stasjonen ABC News at den amerikanske presidenten kommer med sine uttalelser om at eks-diktator Saddam Hussein fortjener «den ultimate straffen», som ifølge en sentral kilde i det Hvite hus betyr «dødsstraff», skriver Sky News.

- Avskyelig tyrann

Mandag svarte Bush for første gang siden arrestasjonen av Saddam på spørsmål fra pressen. Under denne pressekonferansen sa den amerikanske presidenten at han har sine egne personlige synspunkter på hva som bør skje med eks-diktator Hussein, men at det er irakerne som bestemmer hans skjebne. I kveld gjentok han sin mening om at Husseins skjebne skal ligge i hendene på eks-diktatorens eget folk.

- Jeg mener han fortjener den ultimate straffen, for hva han har gjort mot sitt folk, sa Bush.

- Han er en torturist, morder, de hadde voldtektsrom, og dette er en avskyelig tyrann som fortjener å få en dom, den strengeste dommen. Men dette skal ikke bestemmes av USAs president, men av Iraks borgere, sa den amerikanske presidenten i intervjuet med ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer