- Fortjener ikke å avspore konferansen

Jonas Gahr Støre kaller Ahmadinejads innlegg for hatefullt.

BLE I SALEN: Jonas Gahr Støre talte etter at Mahmoud Ahmadinejad hadde kommet med krasse uttalelser mot Israel mandag. Foto: SCANPIX
BLE I SALEN: Jonas Gahr Støre talte etter at Mahmoud Ahmadinejad hadde kommet med krasse uttalelser mot Israel mandag. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Europeiske land kommer med sterke reaksjoner på Irans president Mahmoud Ahmadinejads Israel- og USA-kritiske tale på FNs rasismekonferanse mandag ettermiddag.

Rundt 40 diplomater forlot salen i protest da Ahmadinejad begynte å beskrive Israel som det «ondeste og mest rasistiske regimet», og påsto at staten Israel ble opprettet som «et påskudd for den jødiske lidelsen under andre verdenskrig».

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sa fra talerstolen at Ahmadinejads uttalelser går mot «ånden av verdighet i denne konferansen». Nå ønsker han fokuset tilbake på arbeidet mot rasisme som konferansen handler om. - Dette ene innlegget fortjener ikke å avspore denne konferansen, sier Støre til Dagbladet.no.

- Ikke uventetHan gikk på talerstolen rett etter Ahmadinejad hadde holdt sitt innlegg, og tok sterk avstand fra Ahmadinejads uttalelser.

- Man bør ikke overlate talerstolen til ekstremister. Men Ahmadinejad valgte å bruke sin ytringsfrihet, og jeg brukte min for å si at det han mener er uakseptabelt, sier Støre.

Før innlegget til Ahmadinejad sa Støre til NTB at det å forlate salen under innlegget, bare var med på å forsterke motsetninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer