Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fortjener respekt

Kronprins Haakons planlagte samboerforhold velsignes ikke av Kirken. Men flere biskoper Dagbladet har snakket med vil heller ikke kritisere folkeprinsen for å stifte bo sammen med Mette-Marit Tjessem Høiby og hennes lille sønn Marius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En annen ung mann ville ha blitt møtt med respekt for å ta ansvar for sin kjæreste som er alenemor. Jeg synes også vår kronprins må respekteres for dette. Jeg regner med at Haakon og Mette-Marit vil sørge for å bringe formalitetene i orden. Jeg håper de får anledning til å inngå ekteskap, sier

biskop Sigurd Osberg i Tunsberg.

Kristelig Gymnas, hvor kronprinsen gikk på videregående, sokner under Fagerborg kirke . Presten i Fagerborg kirke, Anders Kjus, tolker samboerskapet dit hen at kronprinsen nå har funnet sin livspartner.

- Jeg håper oppriktig at den endelige planen deres er å gifte seg, sier Kjus.

Når Haakon Magnus flytter til Ullevålsveien 67, vil han sokne under Markus menighet i St. Hanshaugen/Ullevål bydel. Fungerende sokneprest Arne Slørdahl ønsker kronprinsen hjertelig velkommen hvis han noen gang ønsker å besøke kirken i nabolaget.

- Vi har gått i bresjen for mye, blant annet har menighetsrådet uttalt at vi ønsker homofile i kirken spesielt velkommen, sier Slørdahl.