VIKTIG: Venstres leder Trine Skei Grande er glad for prisutdelingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VIKTIG: Venstres leder Trine Skei Grande er glad for prisutdelingen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

- Fortjener verdens anerkjennelse

Tre svært verdige prisvinnere, sier Venstre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-leder Trine Skei Grande gratulerer Liberias president Ellen Johnson-Sirleaf, den liberiske fredsaktivisten Roberta Gbowee og den jemenittiske journalisten og fredsaktivisten Tawakul Karman med Nobels fredspris.
Verdige vinnere - Disse tre kvinnene er svært verdige vinnere av Nobels fredspris. Deres innsats mot undertrykking av kvinner og for ikke-voldelig fredsbygging fortjener verdens anerkjennelse, sier Venstres leder Trine Skei Grande.
- Det er svært positivt at Nobelkomiteen har valgt å løfte kvinneundertrykking og ikke-voldelig fredsbygging som tema. Dette er helt klart i tråd med Nobels testamente, sier Venstre-lederen.

Viktig symbol - Venstre er også  svært glad for at Nobelkomiteen eksplisitt viser til FN-resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet i sin begrunnelse for tildelingen. Det er dessuten en viktig symbolikk i at Ellen Johnson-Sirleaf  - Afrikas første, demokratisk valgte, kvinnelige statsleder -  er en av dem som skal motta fredsprisen.
- Prisen er også en anerkjennelse av kampen for frihet og demokrati som har preget den arabiske våren, sier Skei Grande.