Fortjeneste: 217 prosent!

Enorm avkastning på aksjefond de siste to årene Hadde du satset 10 000 kroner i DNB Industrifond for to år siden, kunne du i dag gått til banken - og gått hjem med 31 700 kroner i lomma - en fortjeneste på hele 217 prosent! Nordmenn har for alvor fått øynene opp for aksjefondenes fordeler, men ekspertenes råd er at den gode gamle høyrentekontoen ikke bør undervurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ikke godta det første og beste tilbudet du får i banken din, sier Terje Hamre, leder i Norsk Familieøkonomi til Dagbladet.

- Det som skjer da, er at du gjerne får tilbud om å kjøpe andeler i fond som eies av banken, eller som banken har avtaler med. Forskjellene i avkastning på fondene er meget store, sier Hamre.

Store forskjeller

Forskjellene illustreres tydelig i Norsk Familieøkonomis undersøkelse av fondenes avkastning de siste to årene. Mens det beste fondet kunne skryte av en avkastning på hele 217 prosent, har ikke de dårligste bedre enn 59 prosents avkastning.

Terje Hamre understreker imidlertid at disse tallene omhandler avkastningen de siste to årene. En undersøkelse over avkastningen på fire år vil gi en annen liste med andre fond på topp og bunn.

200 fond

Det er over 200 fond å velge mellom i Norge. Undersøk nøye på forhånd før du velger hvor du vil plassere pengene dine. Ikke vær redd for å spørre om avkastningen til fondet du blir tilbudt. Uansett er avkastningen vanligvis høyere enn i banken hvor renta er lav.

- Folk flytter penger i stor stil over til aksjefond, og det gjør de rett i. En vanlig familie bør sette av 30 000 kroner på høyrentekonto, og kjøpe andeler i aksjefond for resten, sier Terje Hamre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer