- Fortjeneste på øl-salg er skitne penger

Ap-politiker og lege i Førde vil ha øl-monopolet tilbake.

STERK ØL FORTSATT PÅ POLET: Som vin og sprit selges det sterke ølet fra Vinmonpolet i Norge. Lokalpolitiker Einar Solheim (Ap) i Førde vil ha tilbake deres gamle øl-monopol for alt ølet som selges i kommunen. Foto: 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STERK ØL FORTSATT PÅ POLET: Som vin og sprit selges det sterke ølet fra Vinmonpolet i Norge. Lokalpolitiker Einar Solheim (Ap) i Førde vil ha tilbake deres gamle øl-monopol for alt ølet som selges i kommunen. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Avisa Firda i Førde i Sogn og Fjordane har gjennom flere artikler (ikke på nett) belyst hvordan øl-salget i byen har utviklet seg etter at øl-monopolet i Førde ble oppheva i fjor sommer og man fra 2. juli i fjor startet øl-salg fra butikkene i byen.

Siden ølet ble tilgjengelig i butikkene har salget økt med 35 prosent, skriver avisa. Første halvår i fjor ble det solgt 121 842 liter øl mot 250 525 liter øl andre halvår i fjor, skriver avisa.

Det får den lokale Arbeiderparti-politikeren og bystyremedlem Einar Solheim til å reagere. Solheim, som jobber som øre-nese-hals-spesialist på Førde sykehus til vanlig, krever kollektiv avrusning og ønsker at Førde går tilbake til øl-monopolet.

- Så lenge vi har et monopol, så bidrar det til edruskapelighet. Problemet nå er at antallet tilfeldige øl-kjøpere øker, sier Solheim til Dagbladet.

Lege mot fritt øl-salg Overfor avisen Firda uttrykker han at «dessverre fikk rett» og at det har gått akkurat slik han argumenterte med i kommunestyret da debatten om øl-monopolet pågikk. Solheim ville beholde det og varsler at han med erfaringene så langt vil bruke de for å skaffe tilbake monopolet i byen med i overkant 12 500 innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer