- Fortjente 21 år

- Jeg er veldig glad. De andre fikk 21 års fengsel og det hadde de fortjent, sa Lars Grønnerød til Dagbladet etter at dommen falt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Grønnerød valgte å la være å møte opp i rettssalen for å høre dommen i morges. Han forlot i stedet leiligheten sin på Frogner - og forsvant på ukjent sted.

- Skjønner dere ikke hvordan jeg har det, ropte Grønnerød sint da han hastig forsvant nedover Frognerveien klokka 9.45 - ett kvarter før dommen skulle leses opp i Frogner grendehus. Iført dongeribukser og ei T-skjorte, med en bærepose i hånda, forsvant han inn på 7-Eleven der han kjøpte Dagbladet, og gikk deretter videre i retning byen.

- Lars og jeg vurderte i går kveld om han skulle møte i retten. Lars bestemte at han ville følge domsavsigelsen på TV. Han fryktet ikke dommen, men media, sier advokat Steinar Wiik Sørvik.

Men en halvtime etterpå kunne Grønnerød puste lettet ut: I forhold til sine tre medtiltalte gikk han nærmest fri, med en dom for medvirkning til uaktsomt drap på to og et halvt års fengselsstraff.

Advokat Steinar Wiik Sørvik tok etter dommen umiddelbart kontakt med Grønnerød. De to vurderte da om de skulle stille opp og svare på spørsmål fra media.

LETTET: Lars Grønnerød møtte ikke i retten, men opplevde å bli trodd på sin versjon av hendelsene.