Fortsatt 6.800 DNA-profiler ulovlig registrert

Åtte måneder etter at fristen utløp, har Folkehelseinstituttet bare slettet 200 av totalt 7.000 DNA-profiler som er ulovlig lagret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både politiet og ledelsen i Folkehelseinstituttet (FHI) kommer med unnskyldninger og forklaringer om at slettearbeidet ble som ble pålagt er ressurskrevende og mer omfattende enn først antatt. Det etterlyses nye datasystemer for automatisk sletting, men avdelingsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet sier til Aftenposten at det avhenger av en oppgradering av politiets IKT-systemer.

- I påvente av en fullautomatisk løsning har FHI begynt arbeidet med en semi-automatisert sletterutine som etter planen vil være plass innen utgangen av 2014, sier Bjørn Magne Eggen i FHI.

Saken som ble omtalt av VG i 2011, avdekket at tusenvis av DNA-profiler på nordmenn var ulovlig lagret av Rettsmedisinsk institutt. I juni i fjor ga Personvernnemnda instituttet en frist til utgangen av året på slette profilene, men hittil er bare om lag 200 av profilene slettet, får Aftenposten opplyst.

Folkehelseinstituttet har i brev til Kripos i vår skrevet at slettingen ikke ville bli ferdig før juni 2015. I brevet går det fram at de regner med å bruke 3.500 timer på oppgaven fordi slettingen av profilene må gjøres av kvalifisert personell og to personer sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer