Fortsatt alvorlig for basehopper

31-åringen hoppet fra Oslo Plaza lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 31 år gamle mannens fallskjerm hektet seg fast i en lyktestolpe. Basehopperen ble hengende fra stolpen i skjermen før han falt i asfalten med hodet først. Han hadde hjelm, men ble likevel stygt skadd.

Informasjonsrådgiver Harald Pors Muniz ved Ullevål universitetssykehus opplyser til NTB at basehopperens tilstand fortsatt er alvorlig, men stabil. Han er operert og ligger til intensivbehandling for bruddskader og skader i hodet og brystet.

Hopperen deltok i et årlig arrangement hvor basehoppere får lov til å hoppe fra det 117 meter høye hotellet. Arrangementet ble stoppet etter ulykken, men neste år blir det trolig hopping igjen. Verken politiet eller hotellet er innstilt på å forby nye basehopp.

- Dette er fjerde år på rad at vi gir tillatelse til arrangementet, og det har aldri skjedd noen ulykke tidligere. Grunnen til at vi åpnet for basehopping, var at mange hoppet uten tillatelse fra hotellet. Nå skjer det under kontrollerte forhold, med politi og ambulanse til stede, sier hotelldirektør Terje Hellebust til Aftenposten.

(NTB)