Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt alvorlig for UD-ansatt

Ble såret i terrorangrepet mot Hotel Serena i Kabul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er fortsatt alvorlig men stabil for den UD-ansatte som ble såret i terrorangrepet mot Hotel Serena i Kabul mandag.

- Etter natten er meldingene vi har fått at tilstanden til vedkommende er alvorlig men stabil, opplyser kommunikasjonsrådgiver i UD, Anders Rikter, til NTB.

Han vil ikke si noe om hva slags type skader vedkommende har eller hvor på kroppen han er truffet. Utenriksdepartementet vil heller ikke oppgi navnet på den sårede, etter ønske fra vedkommendes nærmeste familie. Den UD-ansatte ligger fortsatt på et tsjekkisk feltsykehus i Kabul.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har i formiddag norsk tid møte med Afghanistans president Hamid Karzai, og kommer til å reise hjem til Norge når møtet er ferdig.

- Vi holder på å organisere hjemreisen nå, opplyser Rikter.

Etter det NTB erfarer, skal flyet til Støre og hele eller deler av hans delegasjon ta av fra flyplassen i Kabul ved 15-tiden lokal tid, klokka 11.30 norsk tid.

Det er ikke kjent om båren med den drepte Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen blir med på dette flyet.

(NTB)

HOLDER VAKT: Afghanske politifolk holder vakt utenfor Hotel Serena, som ble utsatt for et terrorangrep fra Taliban i går. Foto: AFP/Scanpix
HOLDER VAKT: Afghanske politifolk holder vakt utenfor Hotel Serena, som ble utsatt for et terrorangrep fra Taliban i går. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media