Fortsatt best å bo i Norge

FN har nok en gang kåret Norge til verdens beste land å bo i.

FORTSATT BEST:  Norge topper nok en gang FNs levekårsindeks. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .
FORTSATT BEST: Norge topper nok en gang FNs levekårsindeks. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) gleder seg over at Norge ifølge FN fortsatt er verdens beste land å bo i, men mener det er viktig å jobbe hardere for å bedre levekår i fattige land.

Den 20. rapporten fra FNs utviklingsprogram (UNDP) ble torsdag lagt fram. Nok en gang ligger Norge på topp på Human Development Index, som gir et mål på et lands evne til å gi befolkningen muligheter til bedre levekår.

- Jeg er glad for at Norge fortsatt ligger på toppen av indeksen. Dette er en anerkjennelse av den innsatsen i vårt land yter hver eneste dag, sier Stoltenberg.

Han legger til at Norge fortsatt står overfor utfordringer innenfor helse, utdanning og velferd.

I løpet av de 20 årene UNDP har presentert denne statistikken, har verden blitt et bedre sted å være, og man ser positive endringer i levekår og valgmuligheter, ifølge Stoltenberg.

- Men vi må likevel fortsatt ha fokus på de store forskjellene i levekår og valgmuligheter blant verdens land som statistikken synliggjør. Nøkkelen til menneskelig utvikling ligger i en mer rettferdig fordeling. Dette gjelder både innenfor hvert enkelt land og i forholdet mellom nord og sør, sier Stoltenberg.

Han mener politisk vilje er nødvendig for å få til en rettferdig fordeling av fellesgoder som helse og skole.

- Vi ser at de landene som skårer lavt på utdanning og helse også er landene med skjevest fordeling av godene. En skjev fordeling mellom menn og kvinner hindrer menneskelig utvikling, sier han.

(NTB)

FORNØYD:  Jens Stoltenberg gleder seg over at Norge fortsatt topper indeksen. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
FORNØYD: Jens Stoltenberg gleder seg over at Norge fortsatt topper indeksen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer