Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt borgerlig flertall

Høyre går fram 1,4 prosentpoeng til 27,1 prosent på NRKs partibarometer for november.

GÅR FRAM:Statsminister Erna Solberg (H) kan konstantere at Høyre går fram 1,4 prosentpoeng til 27,1 prosent på NRKs partibarometer for november. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GÅR FRAM:Statsminister Erna Solberg (H) kan konstantere at Høyre går fram 1,4 prosentpoeng til 27,1 prosent på NRKs partibarometer for november. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet.Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En del av veksten tar de fra regjeringspartner Frp som faller 1,8 prosentpoeng sammenlignet med oktober. Frp har nå en oppslutning på 15,3 prosent. Arbeiderpartiet er størst med 31,4 prosent, fram 0,9 prosentpoeng på målingen Norstat har gjort for NRK.

Kristelig Folkeparti og Venstre får 5 prosent hver. Senterpartiet 5,3 prosent, SV 4,3 prosent og MDG 3,8 prosent.

Alle utslagene på målingen er innenfor feilmarginen, endringene er dermed ikke statistisk signifikante.

Ifølge professor og valgforsker Bernt Aardal er det derfor vanskelig å si noe bastant om hvordan Fremskrittspartiets velgere reagerer på regjeringsdeltakelsen.

- Men det er noe man følger med på. SVs erfaring som fløyparti i regjering viser at det kan være kostbart når det gjelder oppslutning, sier han.

NTB