Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt fare for brudd

Men partene håper mye skal løses i løpet av et langt arbeidsmøte mandag.

- MYE GJENSTÅR: KrF-leder Knut Arild Hareide understreket to ting etter søndagens forhandlinger: Mye gjenstår før det oppnås enighet om neste års statsbudsjett, og KrF er villige til å finne en løsning. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- MYE GJENSTÅR: KrF-leder Knut Arild Hareide understreket to ting etter søndagens forhandlinger: Mye gjenstår før det oppnås enighet om neste års statsbudsjett, og KrF er villige til å finne en løsning. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet får opplyst at enkelte av partene har ambisjon om å gjøre seg ferdig i løpet av tirsdagen - slik at de kan presentere et endelig resultaet for stortinggruppene sine på onsdag.

- Noe er nytt, men fortsatt er det store ting som gjenstår. Derfor blir det en lang og krevende dag i morgen, sa KrF-leder Knut Arild Hareide etter kveldens drøyt halvannen times lange forhandlingsmøte på Stortinget.

- Fortsatt er det stor avstand, men vi er villige til å samtale og være konstruktive. Jeg ser fram til morgendagen, men vi trenger betydelig tid for å komme gjennom den helheten som vi nå ser, sa Hareide, som understreket at KrF fortsatt var villige til å få til en løsning.

På spørsmål om det fortsatt var fare for burdd, svarte han:

- Det er alltid fare for det, når vi sier at det er krevende forhandlinger og stor avstand. 

Parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, understreket at partene har mye å snakke om - derfor er det planlagt et langt møte mandag.

- Jeg opplever at det en en ganske stor jobb å gjøre, og at vi må snakke gjennom store deler av budsjettet for å komme oss videre, sa Trine Skei Grande (V).

Hun sa at det fortsatt ligger tre forskjellige budsjettforslag på bordet - regjeringens, samt KrFs og Venstres alternative budsjetter - som skal bli til ett.

Bekymret før forhandlingene Før Knut Arild Hareide (KrF) satt seg ved forhandlingsbordet i statsrådssalen, avslørte KrF-lederen at han hadde vært bekymret de to siste dagene, fordi avstanden var stor da partene midlertidig forlot forhandlingsbordet torsdag for å ta en pause.

POSITIV: - Men det er ikke lett å bringe de fire parteiene sammen, sa Venstre-leder Trine Skei Grande etter søndagens forhandlinger. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
POSITIV: - Men det er ikke lett å bringe de fire parteiene sammen, sa Venstre-leder Trine Skei Grande etter søndagens forhandlinger. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har vært litt bekymret de siste dagene, for det er betydelig avstand, sa Hareide, som la til at det var de nærmeste dagene det ville avsløres om det virkelig er grunn til bekymring: altså regjeringskrise.

- Vi har hatt godt av en pause, og jeg er fortsatt i godt humør. Vi får håpe vi tar med oss det inn i forhandlingene, sa Venstre-leder Trine Skei Grande på vei inn til forhandlinger i statsrådssalen på Stortinget.

- Vi ønsker selvsagt å få til en god tone i forhandlingene, sa parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland.

Han antydet at regjeringspartiene har med seg ei skisse som inneholder et nytt tilbud som støttepartiene må ta stilling til. Det betyr politiske innrømmelser og nye penger på bordet fra regjeringspartiene.

Fastlåst Regjeringspartiene Høyre og Frp og støttepartiene Venstre og KrF, har forhandlet om neste års statsbudsjett siden tirsdag i forrige uke.

Etter en knapp uke uten framgang ble forhandlingene onsdag løftet opp til parlamentarisk leder-nivå - og for sentrumspartiene betød det at partilederne Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande tok plass ved forhandlingsbordet.

Det skal ha løsnet litt på den fastlåste stemingen, men avstanden er fortsatt svært stor. Ingen av kildene Dagbladet hadde snakket med i forkant av forhandlingene søndag, hadde tro på at budsjett-floka løses i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling