Fortsatt fare for flystreik

10.000 kan bli rammet. Partene meglet fortsatt kl. 04.30.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 04.30-tiden vard et fortsatt ikke blitt noe resultat i meklingen for 220 flyplassansatte. Meklingen har fortsatt på overtid siden midnatt, og dermed er det fortsatt fare for at all trafikk stopper opp i formiddagstimene på flyplassene i  Bergen, Molde, Harstad/Narvik, Mosjøen og Mo i Rana.

Også ved Oslo lufthavn Gardermoen kan det bli streik blant LO-organiserte i brann- og redningstjenesten, men der vil i første omgang bare trafikken til og fra de andre streikeutsatte byene bli rammet.

Morgenflyene fra de flyplassene som blir berørt ved en eventuell flyplasstreik fra fredag, kommer til å gå som normalt.

Avtale

Partene i meklingen, Avinor og LO Stat/Norsk Tjenestemannslag samt El- & It-forbundet, er blitt enige om at eventuell streik utsettes fram til klokka 8 dersom meklingen fortsetter ut over midnatt. Det åpnes også for ytterligere utsettelse hvis meklingen fortsetter ut over klokka 8 fredag morgen.

- Det er en ansvarlig og fin avklaring partene kom fram til ved at de ikke vil ramme selskapene og passasjerene som skal ut og fly tidlig på morgenen, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.


Flere tusen rammes

Meklingsinnspurten i oppgjøret mellom Avinor og 220 ansatte ved seks flyplasser pågikk hele torsdag. Hvis det ikke blir enighet, blir mange tusen passasjerer rammet fredag.

Det var torsdag ikke ventet noen løsning før nærmere midnatt, og det er fare for at meklingen kan dra ut over natten. Det medfører stor usikkerhet for dem som skal ut å reise til eller fra en av de fem flyplassene Flesland, Evenes, Molde, Mo i Rana og Mosjøen. Ved streik blir flyplassen i Kristiansund tatt ut natt til søndag.

De seks lufthavnene må stenge all trafikk fordi blant andre personell i brann og redningstjenestene vil bli tatt ut.


Flyr ut

Også SAS regner med å få av gårde morgenflyene fredag selv om det blir streik senere på dagen. Deretter vil selskapet hjelpe passasjerene med alternative reiseopplegg og tilbyr ombooking helt fram til 1. september.

- De som ikke reiser på grunn av streiken kan få refundert billettpengene, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen.

SAS har 10.000 passasjerer fra eller til de fem flyplassene som rammes fredag. Av dem 7.500 på Flesland.

- Vi gjør så godt vi kan for å redusere ulempene for passasjerene i en konflikt der vi bare er en tredje part, sier Johansen som forteller at passasjerene vil bli kontaktet med informasjon på mobiltelefon.

Gjennom meklingen skal partene forsøke å bli enige om lønnstillegg, ulempetillegg og andre spørsmål i oppgjøret.
(NTB)

Skal du fly i morgen tidlig? Få mer informasjon på hjemmesidene til Wiederøe, SAS og Avinor.

KAN STÅ STILLE: I morgen kan flytrafikken på Flesland stå stille på grunn av streik.