Fortsatt fengsel for Espen Lee

Kypriotisk politi etterlyser en fjerde person.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politet mener eks-torpedoen Espen Lee og to andre nordmenn dro til Kypros for å kidnappe en fire år gammel jente. Der bor fireåringen sammen med sin gresk-kypriotiske mor.

Politiet pågrep og fengsel Lee og de to andre nordmennene mandag. Det ble da besluttet at de tre mennene, på henholdvis 60, 40 og 29 år, kunne holdes i varetekt frem til i dag.

Og i dag ble de tre mennene fremstilt for varetektsfengsling.

- Dette er bare oppspinn!, uttalte Lee til TV2 på vei inn i retten i formiddag.

Tidlig i ettermiddag kom slutningen fra retten, som fastslår at de tre mennene kan holdes varetektsfengslet i ytterligere seks dager, skriver VG.

Dagbladet erfarer at Lee hadde med seg detaljerte tegninger og bilder av en bolig da han ble pågrepet. Det ville ikke politiet bekrefte overfor Dagbladet tirsdag.

- Det jeg kan si er at politiet mener informasjonen vi har er hundre prosent sann. Kanskje endrer avhørene i dag noe, kanskje gjør de ikke det, sa Yannos Petrides, presseoffiser i politiet i Nicosia.

Jentas norske far nekter for å ha planlagt noen kidnapping og hevder at Lee og de to andre nordmennene dro til Kypros for å hente en bil for ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer