Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt fengsel for presten

BERGEN (Dagbladet): Den utuktssiktede presten på Sunnmøre vil bli sittende i varetektsfengsel fram til 25. januar, dersom ikke Frostating lagmannsrett kommer til et annet resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Stig Rekdal, som forsvarer den 41 år gamle presten, påkjærte fengslingskjennelsen til lagmannsretten etter at Søre Sunnmøre herredsrett avga en kjennelse om utvidet fengsling i tre uker med brev- og besøkskontroll.

Han har allerede sitte fengslet i seks uker og fire dager.

Presten er siktet for å ha krenket en kvinne seksuelt i forbindelse med sjelesorg, og for incest.
Samtidig har barnevernet krevd at prestens barn skal fostres opp i andre hjem.

- Min klient trenger mange dagers forberedelser før barnevernsaken skal behandles fra og med 19. januar. I den sivile rettssaken vil han få minimale muligheter for å gjøre forsøk på bevisforspillelse. Derfor har jeg tro på at Frostating lagmannsrett vil løslate ham, sier Rekdal til Dagbladet.

Politiinspektør Reidar Andresen sier at politiet vil bidra til at barnevernssaken får en forsvarlig behandling, slik at også den siktede prestens interesser blir ivaretatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling