Fortsatt fengsling i Göteborg

Göteborg tingrett avgjorde i dag at to av de tre svenskene som er mistenkt for befatning med ranet og politidrapet i Stavanger fortsatt skal fengsles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet pågrep en 23 åring, 26-åringen og 30-åringen utenfor Göteborg dagen etter ranet. De tre ble anholdt på begjæring fra politiet i Norge i påvente av inntil en begjæring om utlevering til Norge.

I dag skulle tingretten avgjøre om politiet hadde grunnlag for å pågripe to av de tre ransmistenkte svenskene. Både 26-åringen og 30-åringen nekter straffskyld, og deres forsvarere har begjært sine klienter løslatt.

Også 23-åringen nekter straffskyld, men hans forsvarer har foreløpig ikke begjært sin klient løslatt.

Fortsatt anholdt

Dommeren i tingretten tok lørdag ikke begjæringen om løslatelse av 30-åringen og 26-åringen til følge, skriver det svenske nyhetsbyrået TT. Dermed blir de to fortsatt sittende i fengsel i påvente av utlevering til Norge.

- Retten tok ikke begjæringen løslatelse til følge, og min klient vil fortsatt være i politiets varetekt, sier 30-åringens forsvarer Peter Carlström til NTB.

Ifølge Carlström var det svært lite bevis som ble lagt fram i jourretten. Likevel kom dommeren fram til at det var tilstrekkelig grunn til fortsatt fengsling av 30-åringen. Forsvareren opplyser at hans klient fortsatt bedyrer sin uskyld i saken, og at han vil motsette seg utlevering til Norge.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, etter at norsk påtalemyndighet hadde bedt om dette.

Ikke avgjort

Ifølge 26-åringens forsvarer Hans Gaestadius skulle to spørsmål opp i retten angående hans klient: Hvilke tvangsmidler som skulle benyttes fram til en begjæring kommer fra Norge. Dessuten beslag av to biler.

Ifølge forsvareren har 26-åringen foreløpig ikke blitt forelagt en formell siktelse, men han har hørt om hendelsen i Stavanger.

- Han er helt fremmed for dette og fornekter all innblanding i ranet. Og han har vært i Sverige i hele denne perioden, så han har et kraftig alibi, sier Gaestadius.

Norske myndigheter har begjært alle de tre ransmistenkte utlevert til Norge. Alle motsetter seg en slik utlevering, og det kan derfor bli opp til den svenske regjeringen å avgjøre om de skal utleveres eller ikke. Nå har påtaleansvarlig Mats Sällstrøm, sjef for den internasjonale påtaleenheten i Göteborg, fem dager på seg til å begjære mennene varetektsfengslet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer