Fortsatt fengsling i Göteborg

Göteborg tingrett avgjorde i dag at to av de tre svenskene som er mistenkt for befatning med ranet og politidrapet i Stavanger fortsatt skal fengsles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet pågrep en 23 åring, 26-åringen og 30-åringen utenfor Göteborg dagen etter ranet. De tre ble anholdt på begjæring fra politiet i Norge i påvente av inntil en begjæring om utlevering til Norge.

I dag skulle tingretten avgjøre om politiet hadde grunnlag for å pågripe to av de tre ransmistenkte svenskene. Både 26-åringen og 30-åringen nekter straffskyld, og deres forsvarere har begjært sine klienter løslatt.

Også 23-åringen nekter straffskyld, men hans forsvarer har foreløpig ikke begjært sin klient løslatt.

Fortsatt anholdt

Dommeren i tingretten tok lørdag ikke begjæringen om løslatelse av 30-åringen og 26-åringen til følge, skriver det svenske nyhetsbyrået TT. Dermed blir de to fortsatt sittende i fengsel i påvente av utlevering til Norge.

- Retten tok ikke begjæringen løslatelse til følge, og min klient vil fortsatt være i politiets varetekt, sier 30-åringens forsvarer Peter Carlström til NTB.

Ifølge Carlström var det svært lite bevis som ble lagt fram i jourretten. Likevel kom dommeren fram til at det var tilstrekkelig grunn til fortsatt fengsling av 30-åringen. Forsvareren opplyser at hans klient fortsatt bedyrer sin uskyld i saken, og at han vil motsette seg utlevering til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer