Fortsatt fly til Røst

Flyselskapet Guard Air AS har lagt ned all flyging til øya Røst i Nordland. Nå lover Samferdselsdepartementet å sikre videre drift av flyruten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trafikken på ruten Røst-Bodø vil fra og med fredag bli overtatt av selskapet CHC Helikopter Service, som allerede trafikkerer ruten Værøy-Bodø, opplyser samferdselsminister Terje Moe Gustavsen i en pressemelding

Guard Air AS ble i mars i fjor tildelt kontrakt for flyginger på rutene Bodø -Røst og Fagernes-Oslo for perioden fra og med 1. april 2000 til og med 31. mars 2003, mot en godtgjørelse fra staten på til sammen 51,1 millioner kroner for hele kontraktsperioden. Tildelingen skjedde etter en anbudskonkurranse.

Det avtalte ruteopplegget mellom Røst og Bodø innebærer at CHC Helikopter Service vil trafikkere ruten med tre daglige anløp mandager, tirsdager og torsdager, to anløp onsdager og fredager og ett anløp både lørdag og søndag.

Den midlertidige kontrakten vil løpe fram til 10. mai, og Samferdselsdepartementet vil arbeide for å få etablert et mer permanent ruteopplegg i resten av anbudsperioden.

CHC Helikopter Service vil motta samme økonomiske kompensasjon fra staten som Guard Air AS for driften av ruten.

Samferdselsdepartementet trenger noe mer tid for å vurdere situasjonen som er oppstått etter at Guard Air AS har opphørt med flyginger på ruten mellom Fagernes og Oslo, heter det i pressemeldingen.

(NTB)