Fortsatt forbud mot alkoholreklame

I strid med klare signaler fra EU står regjeringen fast ved at det skal være forbud mot alkoholreklame i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- For oss er det alkoholpolitisk viktig å beholde forbudet mot alkoholreklame. Alkohol er fortsatt ingen vanlig dagligvare, sier sosialminister Ingjerd Schou i forbindelse med de endringene av alkoholloven som Sosialdepartementet foreslår.

Med sitt forbud mot alkoholreklame står Norge ganske enslig i EØS-området. EFTAs overvåkingsorgan ESA har også bedt den norske regjeringen om å vurdere reklameforbudet. Og forslaget til lovendringene fra Sosialdepartementet kan betraktes som regjeringens svar.

Schou viser også til EU-domstolen som i sin uttalelse om den såkalte Gourmetsaken i Sveits sier at et forbud mot reklame kan være forenlig med EU-traktaten.

I tillegg til å opprettholde reklameforbudet foreslår regjeringen noen endringer som skal gjøre det lettere for kommunene å kontrollere salg og skjenking av alkoholholdige drikker.

Bedre alkokontroll

Kommunene skal selv kunne bestemme hvordan kontrollen med salgs- og skjenkesteder skal organiseres. Ulike forhold og krav til lokale tilpasninger i de enkelte kommunene gjør det viktig at kommunene i stor grad selv kan bestemme styringen på dette området, påpeker Schou.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer