Fortsatt forsvarerkrangel

Krangelen mellom Orderud-advokatene Frode Sulland og Harald Stabell fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under prosedyrene braket Sulland og Stabell sammen både i og utenfor rettssalen da Harald Stabell brøt alliansen mellom Per og kona Veronica Orderud. Stabell prosederte subsidiært på uaktsom medvirkning for sin klient Per Orderud - ut fra at 44-åringen kanskje var med på en planlegging, men at han ikke forsto at denne kunne lede fram til drapene.

Overfor TV2 torsdag kveld sier Veronica Orderuds forsvarer Frode Sulland at han ikke ser bort fra at lagretten kan ha blitt påvirket av at forsvarerne skilte lag.

- Det er helt umulig å spekulere på hva som påvirket lagretten. Men når det er sagt, er det nærliggende å tenke tanken på at dette kan ha slått negativt ut. Og jeg ser beklageligvis ikke bort fra muligheten for det, sa Sulland.

Utsagnet blir møtt med forbauselse fra Harald Stabell.

- Jeg blir litt målløs. Jeg hadde håpet at han ville holde seg for god til å si noe slikt nå. Uttalelsen får stå for seg, sier Stabell til NTB.

Han er overbevist om at strategien var den rette, selv om den ikke førte fram.

- Vi har prosedert på en måte vi mente var til beste for Per Orderud. Og vi fikk tilslutning i lagmannens rettsbelæring på at vi måtte prosedere slik vi gjorde. Hvis ikke, hadde vi ikke gjort jobben vår, sier Stabell.

(NTB)