I HARDT VÆR: 
Gustav Kasselstrand, leder i Sverigedemokraternas ungdomsparti SDU,
på vei til styremøtet som skal avgjøre hans fremtid. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix
I HARDT VÆR: Gustav Kasselstrand, leder i Sverigedemokraternas ungdomsparti SDU, på vei til styremøtet som skal avgjøre hans fremtid. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpixVis mer

Fortsatt full strid i Sverigedemokraterna

Lederne av ungdomspartiet SDU står i fare for å bli kastet ut av partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for at SDU-leder Gustav Kasselstrand og nestleder William Hahne står i fare for å bli ekskludert fra moderpartiet er beskyldninger om at de har alliert seg med utenlandske ekstremister. Men slett ikke alle i partiet mener at beskyldningene mot dem er godt nok begrunnet.

- Tynne anklager Både Kasselstrand og Hahne har benektet anklagene, og de får støtte av tidligere partileder Mikael Jansson.

-Anklagene er veldig, veldig tynne, sier han.

Truslene om utkastelse har skapt intern strid og ordkrig i mediene mellom partimedlemmer. Kasselstrand og Hahne har varslet at de nekter å forlate sine poster i SDU selv om de blir utestengt fra moderpartiet.

Tror han blir utestengt I forkant av mandagens møte følte Kasselstrand seg sikker på at han blir utestengt. Han mener det er SDs gruppeleder i Riksdagen, Mattias Karlsson, sin beslutning.

- Styret er bare en ratifiseringsinstans for Mattias Karlsson. Det er en gjeng nikkedukker, sier Kasselstrand.

Han varslet videre at han etter styremøtet vil informere om SDUs framtid og hans rolle i ungdomspartiet.

Også seks andre partimedlemmer er truet med utkastelse i forkant av mandagens styremøte i SD. En utredning mot et tjuetalls medlemmer har også fått flere til å gå frivillig.

(NTB)