Fortsatt håp for Statoil på Stockman

Fransk selskap får totalt 25 prosent i gassfeltet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statoil vil fortsatt ha en dialog med russiske Gazprom om Stockman. 

I dag ble det klart at det franske selskapet Total får 25 prosent andel i det russiske gassfeltet, men at andre utenlandske aktører kan slippe til i framtida.

- Vi har akkurat fått nyheten og ønsker foreløpig ikke å kommentere dette nå, sier vakthavende informasjonssjef i Statoil, Arild Steine til NTB.

I en pressemelding torsdag formiddag kunngjorde gassgiganten Gazprom at oljeselskapet Total blir partner i første fase av Stockman-prosjektet, med eierandel på 25 prosent i selskapet som tar seg av denne delen av utbyggingen.

Tidligere i uka uttalte Gazproms nestsjef Aleksandr Medvedjev at selskapet var svært nær en avtale med en eller flere utenlandske partnere. Blant kandidatene som var nevnt i Financial Times var, foruten Total, amerikanske ConocoPhillips, Hydro og Statoil.

Steine ønsker ikke å si noe om hvorvidt Statoil er overrasket over Gazproms valg av utenlandsk partner.

- Vi har hatt og har en god dialog med Gazprom om Stockman. Det vil vi fortsette med, uten at jeg kan konkretisere dette noe nærmere, sier Steine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer