Fortsatt i koma

Resultatet av Sharons hjerneblødninger blir kjent søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Hjerneblødninger etterlater alltid en skade, sier Felix Umansky, sjefnevrokirurgen som behandler den israelske statsministeren Ariel Sharon, til AP.

Men han understreker at det fortsatt er for tidlig å fastslå hva det helsemessige resultatet av Sharons hjerneblødninger blir. Uavhengige eksperter hevder på sin side at utfallet kan bli stygt.

Hadassah-sykehuset skal etter planen gi en offisiell konstatering av Sharons helsetilstand søndag. Da planlegger legene å igangsette nedtrappingen av medikamentene som fortsatt holder Sharon i et medisinsk forårsaket koma.

En hasteoperasjon av den israelske statsministeren stoppet en ny blødning i hjernen som oppsto tidligere i dag, melder BBC News.

Den 77 år gamle statsministeren hadde allerede gjennomgått en sju timer lang operasjon natt til i går etter å ha blitt rammet av et massivt slag med påfølgende hjerneblødning.

- Betydelig forbedring

En hjerneskanning etter fredagens operasjon viste «betydelig forbedring» i hjernen hans, ifølge Shlomo Mor-Yosef, direktør for Hadassah-sykehuset, der Sharon ble innlagt onsdag kveld.

- Det er ingen aktiv blødning lenger, og det innvendige trykket mot kraniet har returnert til normalt nivå, sier Mor-Yosef.

Statsministermakten er overført til visestatsminister Ehud Olmert, og Sharon forventes ikke å komme tilbake på jobb igjen.

- Sharon er inne i de siste dagene av sitt liv, sier tidligere statsminister Ehud Barak til BBC.

Men Felix Umansky, leder for kirurgene som har ansvaret for statsministeren, sier til AFP at det fortsatt er en sjanse for at han kan bli frisk igjen.

En tredjedel av stemmene

Sharons nystartede parti Kadima (Framover) var forventet å vinne valget i Israel 28. mars. Selv etter at Sharon er blitt syk, har partiet en tredjedel av de israelske stemmene, ifølge NRKs Odd Karsten Tveit.

- Velgerne viser sympati med den syke statsministeren, sier Tveit.

NEPPE TILBAKE PÅ JOBB: Ariel Sharon, her under en minnemarkering til ære for sin myrdede forgjenger Yitzhak Rabin i 2004.